Մեզանից շատերի համար սուրճը ուղղակի ըմպելիք չէ. այն մեր առավոտյան անբաժանելի մասն է, մի մաս, որից մենք չենք կարող հրաժարվել։

Անկախ նրանից, թե ինչով ենք մենք զբաղված, մեկ բաժակ տաք սուրճը մշտապես ողջունելի է։

Այդ իսկ պատճառով որոշել ենք պարզել, թե ինչ է կատարվում օրգանիզմում, երբ մենք սուրճ ենք ըմպում։

Որոշ մանրամասներ կապշեցնեն Ձեզ.

Առաջին 10 րոպեներ

Կոֆեինը թափանցում է արյունատար համակարգ, ինչ արդյունքում արագանում է սրտի աշխատանքը, և բարձրանում է արյան ճնշումը։

20 րոպե

Մենք սկսում ենք ավելի զգոն և կենտրոնացած զգալ։ Ավելի հեշտ է դառնում որոշումներ կայացնելը և խնդիրներ լուծելը։ Բացի այդ՝ կոֆեինը օգնում է նվազեցնել հոգնածությունը և թարմանալ։

30 րոպե

Մեր օրգանիզմը սկսում է ավելի շատ ադրենալին արտադրել։ Սրա հետևանքով սրվում է նաև տեսողությունը։

40 րոպե

Օրգանիզմում բարձրանում է սերոտոնինի մակարդակը, ինչ հետևանքով բարելավվում է շարժական նեյրոնների աշխատանքը։ Արդյունքում մեծանում է մկանների ուժը։

4 ժամ

Սուրճը կարող է արագացնել օրգանիզմի՝ ճարպեր տրոհելու և էներգիա ստանալու տեմպը։ Երբ սա պատահում է, մարմինը սկսում է տրոհել ճարպերը, նույնիսկ եթե մենք անշարժ ենք։ Կոֆեինը նաև խթանում է ստամոքսահյութի արտադրությանը։

6 ժամ

Սուրճի միջի կոֆեինը առաջացնում է ջրազրկում։ Բացի ջրից՝ օրգանիզմը լքում են նաև մի շարք կարևոր վիտամիններ։ Սա կարող է հանգեցնել կալցիումային նյութափոխանակության աննշան խանգարման։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել