Եվ այսպես՝ ձեզ պետք է զտված մաքուր ջուր, սուրճի հատիկներ՝ բոված կամ հում, մի քիչ աղ, շաքար ու սրճեփ:

Ինչպես եփել. նախ՝ չբոված սուրճի հատիկները պետք է բովել չոր ու մաքուր թավայում:

Նախապես թավայի վրա կարելի է մի քիչ սխտոր քերել, դրանից սուրճի բույրն ավելի արտահայտիչ կլինի:

Բոված սուրճը անհրաժեշտ է մանրացնել:

Սրճեփի մեջ լցնում ենք երկու թեյի գդալ մանրացրած սուրճ և սառը կամ տաք ջուր:

Սրճեփը դնում ենք կրակի վրա: Մշտապես շարժում ենք սրճեփը՝ բռնելով բռնիչից:

Կրակը պետք է միջին կամ ցածր լինի: Փրփուր հայտնվելուն պես միանգամից սրճեփը հանեք կրակի վրայից:

15 վայրկյան անց սրճեփը նորից կրակի վրա դրեք ու սպասեք, մինչև փրփուր հայտնվի:

Շաքարավազն ու մի պտղունց աղը (համն ավելի հաճելի է դարձնում) ավելացրեք այդ փուլում:

Սրճեփը կրակի վրայից հանեք, հենց փրփուրը կսկսի բարձրանալ:

Սրճեփը ընդամենը երեք անգամ է դրվում կրակին, բայց կարևորը չպետք է թողնել, որ սուրճն ամբողջովին եռա, հակառակ դեպքում ըմպելիքի համը կփչանա:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել