«Թռչնի կաթը» ամենանուրբ տորթերից մեկն է, որը վայելելու համար հեչ պարտադիր չէ սրճարան գնալ կամ էլ խանութում փորձել այն գտնել: Դուք կարող եք այս հրաշքը հենց ձեր խոհանոցում ստեղծել։
Անհրաժեշտ բաղադրիչներն են
- Կարագ – 50 գ
- Խտացրած կաթ – 1 բանկա
- Կաթ – 250 մլ
- Նարնջի հյութ – 2 հատ
- Ալյուր – 250 գ
- Սոդա – 1 թ/գ + լիմոնի աղ՝ 0,5 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
Սկզբում պատրաստում ենք բիսկվիթը
Կարագը հարում ենք խտացրած կաթի հետ՝ կամաց-կամաց ավելացնելով կաթը: Հետո ավելացնում ենք սոդայի հետ մաղած ալյուրը և լիմոնի աղը: Լավ խառնում ենք գդալով: Խմորը դնում ենք կարագ քսած ձևամանի մեջ և թխում ենք տաք ջեռոցում 180 աստիճանի տակ, 30-40 րոպե:
Սուֆլեի բաղադրիչները
- Կարագ – 120 գ,
- Խտացրած կաթ – 120 գ,
- Ակվաֆաբա – 120 գ,
- Շաքարավազ – 100 գ,
- Լիմոնի աղ – մի պտղունց։
Օշարակի համար
- Ջուր – 120 գ,
- Շաքարավազ – 200 գ,
- Ագար-ագար – 10 գ։
Ջնարակի համար
- Սերուցք (30%) – 100 գ,
- Սև շոկոլադ - 100 գ։
1. Առաջին հերթին հարում ենք կարագը, հետո ավելացնում ենք խտացրած կաթը:
2. Մաքուր չոր թասի մեջ ավելացնում ենք ակվաֆաբան (խաշած սիսեռի կամ ոլոռի թանձր հեղուկը): Հարում ենք ամենաբարձր արագության վրա, ավելացնում ենք լիմոնի աղը, երբ փրփուր է գոյանում, ավելացնում ենք շաքարավազը: Լավ հարում ենք, պետք է պինդ փրփուր ստացվի:
3. Սկսում ենք եփել օշարակը: Խառնում ենք շաքարավազը, ջուրը և ագար-ագարը: Դնում ենք կրակի վրա և լավ խառնում ենք: Եռալուց հետո ավելի արագ ենք սկսում խառնել: Երբ օշարակը թանձրանում է և գդալից դանդաղ թելի պես սկսում է ձգվել, ուրեմն՝ ժամանակն է անցնել հաջորդ փուլին:
4. Մի քիչ կրկին հարում ենք ակվաֆաբան, աստիճանաբար ավելացնում ենք օշարակը՝ շարունակելով աշխատել հարիչով: Գդալ-գդալ ավելացնում ենք կարագով կրեմը և կրկին հարում ենք, այս անգամ դանդաղ պտույտներով:
5. Վերցնում ենք կողքերից անջատվող ձևամանը և վրան դնում ենք բիսկվիթը, վրայից դնում ենք մեր սուֆլեն և դնում ենք սառնարանը:
6. Պատրաստում ենք ջնարակը: Տաքացնում ենք սերուցքը և լցնում ենք շոկոլադի վրա: Թողնում ենք երկու րոպե, որ հալչի՝ զգուշորեն խառնելով:
7. Մեկ ժամից տորթը հանում ենք սառնարանից, զգույշ հանում ենք ձևամանի կողքերը, և արդեն սառած շոկոլադը լցնում ենք տորթի վրա։ Մի քանի ժամով կրկին դնում ենք սառնարանը:
Բարի ախորժակ: