Բաղադրիչներ

Պատրաստման եղանակ

1. Խաղողի հատիկներն առանձնացնում ու լվանում ենք։

2. Այնուհետև խաղողի հյութը հյութաքամիչով քամում ենք։

3. Խաղողից ստացված չեչը լցնում ենք 2-3 շերտ ծալած թանզիֆի մեջ ու քամում ենք մնացած հյութը։

4. 1 լ հյութին ավելացնում ենք 150 մլ ջուր, հեռացնում ենք մակերեսին առաջացած փրփուրն ու դնում ենք կրակի վրա։

5. Հյութը լցնում ենք շշերի մեջ մինչև եզրը, որպեսզի ավելորդ փրփուրը շշի մեջ չլցվի։ Այնուհետև շշերը գլխիվայր շրջում ենք, մինչև սառեն։
Խաղողի հյութը պատրաստ է։ Պահում ենք զով տեղում։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել