Կոլոլակներով և կարտոֆիլով ջեռեփուկը հարմար է թե՛ ամենօրյա, թե՛ տոնական հյուրասիրության համար։

Անհրաժեշտ բաղադրիչներն են.

  • Կարտոֆիլ – 1 կգ
  • Կաթ – 1 բաժակ
  • Կարագ – 3 ճ/գ
  • Հավի աղացած միս – 500 գ
  • Թարմ լոլիկ – 3 հատ
  • Գլուխ սոխ – 1 գլուխ
  • Պինդ տեսակի պանիր – 50 գ
  • Աղ և համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի
  • Բուսայուղ՝ տապակելու համար
  • Կանաչի՝ զարդարելու համար

Պատրաստման եղանակը

1. Մաքրեք կարտոֆիլը, կտրատեք և եփեք աղաջրի մեջ։

2. Մաքրեք սոխը և աղացեք։

3. Խճողակը խառնեք սոխի, աղի և համեմունքների հետ։

4. Կարտոֆիլը կրակից հանեք, ջուրը թափեք, լցրեք վրան կաթն ու կարագն ավելացրեք։

5. Կարտոֆիլի խյուս պատրաստեք՝ ոչ շատ ջրիկ։

6. Խյուսը ձևամանի մեջ հարթ տարածեք։

7. Խճողակով կոլոլակներ պատրաստեք և բուսայուղի մեջ հինգ րոպե տապակեք։

8. Կոլոլակները դասավորեք կարտոֆիլի խյուսի վրա։

9. Պանիր քերեք և լցրեք վրայից։

10. Պատրաստեք 200օC տաքացված ջեռոցում 15-20 րոպե։

11. Հանեք ջեռոցից և զարդարեք կանաչիով։ Մատուցեք տաք վիճակում։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել