Քանի որ հիմա ծիրանի իսկական սեզոնն է, և բոլորի տներում էլ այն սիրված մրգերի շարքում է, առաջարկում ենք ծիրանով մի շատ համեղ թխուկ պատրաստել, որը դուր կգա թե՛ ձեր տան անդամներին, թե՛ հյուրերին։

пирог с абрикосами рецепт

Անհրաժեշտ բաղադրիչներն են՝

  • 500 գ ծիրան,
  • 4 բաժակ ալյուր,
  • 1,5 բաժակ շաքարավազ,
  • 300 գ թթվասեր,
  • 50 գ կարագ,
  • 2 ձու,
  • 1 փաթեթ փխրեցուցիչ,
  • 1 փաթեթ վանիլին։

абрикосы фото

Պատրաստման եղանակը

1. Այս թխուկը կազմված է հիմքից և լցոնից, որ լցվում է ծիրանների վրա։ Սկզբի համար պետք է պատրաստել թխուկի հիմքը։ Դրա համար հալեցրեք կարագը, ավելացրեք մեկ բաժակ շաքարավազը, ձուն և 100 գրամ թթվասերը։пирог с песочным тестом

2. Լավ խառնեք բաղադրիչները, ավելացրեք երկու բաժակ ալյուրը, փխրեցուցիչն ու վանիլինը։ Մեկ ժամով խմորը դրեք սառնարանը։тесто для пирожков

3. Լվացեք և չորացրեք ծիրանները, երկու կես արեք։абрикосы польза

4. Վրայի լցոնը պատրաստելու համար խառնեք կես բաժակ շաքարավազը, մեկ ձուն, թթվասերի և ալյուրի մնացած մասը։

5. Ձևամանի տակ կարագ քսեք, լցրեք խմորը, վրան շարեք ծիրանները՝ ներսի մասը դեպի ներքև և վրայից լցրեք լցոնը։пирог с абрикосами на сметане

6. Թխեք մոտ մեկ ժամ՝ 200 աստիճանի տակ։

7. Այս թխուկն արտակարգ համեղ է, թխեք և կհամոզվեք։ Բարի ախորժակ։пирог с абрикосами рецепт

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել