Քաղցրավենիքի չարաշահումը վտանգավոր է ընդհանրապես։ Այդ մթերքներն արագ ածխաջրերի աղբյուր են, որոնց օգտագործումը հանգեցնում է արյան մեջ գլյուկոզայի խտության ավելացմանը։ Դրա հետ կապված՝ օրգանիզմում ավելանում է ինսուլինի արտադրությունը, որը քաղցկեղի առաջացման ազդանշաններ է արձակում։

Գիտնակնենրի կարծիքով՝ քաղցկեղի առաջացման վտանգը մեծացնում է գունավոր մակերեսով տորթերի և թխվածքաբլիթների օգտագործումը։ Բացի դրանից՝ վտանգավոր են նաև սառնաշաքարային քաղցրավենիքները, ինչպես նաև քաղցր հեղուկները, կաթնային կոկտեյլները, գազային ըմպելիքները։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել