Բաղադրիչներ
- բրոկոլի - 350 գ
- ձիթայուղ - 2ճ/գ
- կարագ - 2 ճ/գ
- սոխ - 1 գլուխ
- սխտոր - 2 ատամիկ
- հավի մսի արգանակ - 400 մլ
- սերուցք (յուղայնությունը՝ 10%) - 250մլ
- ալյուր - 2 ճ/գ
- պանիր պարմեզան - 3 ճ/գ
- աղ - ըստ ճաշակի
- աղացած սև պղպեղ - ըստ ճաշակի
- Չորահացի համար`
- կարագ - 2 ճ/գ
- սխտոր - 1 ատամիկ
- սպիտակ հաց - 50 գ
Պատրաստման եղանակը
Բրոկոլիի վրա շաղ ենք տալիս ձիթայուղը, աղն ու աղացած սև պղպեղը:
Եփում ենք 15-20 րոպե:
Մինչ բրոկոլին եփվում է, կաթսայի մեջ հալեցնում ենք կարագը, ավելացնում ենք կտրատած սոխն ու սխտորը, թեթևակի համեմում ենք աղով ու պղպեղով:
Կաթսայի մեջ ենք լցնում հավի արգանակը:
Բրոկոլին հանում ենք ջեռոցից, մի քանի հատ թողնում ենք ձևավորելու համար, իսկ մնացածը լցնում ենք բլենդերի մեջ ու հարում ենք:
Ստացված զանգվածը լցնում ենք կաթսայի մեջ, խառնում ենք և կրակը փոքր-ինչ ուժեղացնում:
Առանձին տարայի մեջ խառնում ենք սերուցքն ու ալյուրը և լցնում ենք կաթսայի մեջ:
Եվս կես րոպե եփում ենք` ընթացքում անընդհատ խառնելով:
Պարմեզան պանիրը քերիչով անցկացնում ենք, լցնում ենք կաթսայի մեջ և խառնում ենք, ապա սպասում ենք, մինչև պանիը հալչի, համեմում ենք աղով ու պղպեղով և կրակի վրայից հանում ենք:
Այժմ պատրաստում ենք պաքսիմատն ապուրի հետ մատուցելու համար:
Հացը բաժանում ենք փոքրիկ կտորների, թեթևակի տապակում ենք, ապա ավելացնում ենք սխտորը:
Շատ համեղ ու օգտակար ապուր, որն արժե պատրաստել և վայելել: Գույնի, համի և բույրի ներդաշնակություն:
Մատուցելիս զարդարում ենք կանաչ սոխով, բրոկոլիով և սխտորով տապակած չորահացով: