Այսօր, երբ բոլորը շատ զբաղված են և այնքան էլ ժամանակ չեն ունենում տան և խոհանոցի վրա ծախսելու համար, շատերը նախընտրում են օգտվել արագ և պարզ բաղադրատոմսերից։
Հենց այդպիսի մի բաղադրատոմս ենք առաջարկում այսօր՝ շոկոլադային կեքս՝ եռացրած ջրի հիմքով։
Անհրաժեշտ բաղադրիչներն են
- Կաթ – 1 բաժակ
- Եռացրած ջուր – 1 բաժակ
- Բուսայուղ – 0.5 բաժակ
- Վանիլային շաքար – 10 գ
- Շաքարավազ – 1 բաժակ
- Ձու – 2 հատ
- Ալյուր – մոտ 3 բաժակ
- Կակաո – 6 ճ/գ
- Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ
- Կաթնային շոկոլադ – 100 գ
Պատրաստման եղանակը
Իրար ենք խառնում մաղած ալյուրը, շաքարավազը, վանիլինն ու փխրեցուցիչը։
Երկու ձուն հարում ենք։ Առանձին տարայի մեջ խառնում ենք տաք կաթը բուսայուղի և եռացրած ջրի հետ, ավելացնում ենք հարած ձվերը։ Լավ խառնում ենք իրար։
Ալյուրային զանգվածին աստիճանաբար ավելացնում ենք կաթնային հեղուկ զանգվածը՝ անընդհատ խառնելով։
Ձևամանի մեջ յուղաթուղթ ենք փռում, լցնում ենք խմորը մեջը և թխում ենք 180 աստիճան տաքացված ջեռոցում մոտ 30 րոպե։
Պատրաստ լինելուց հետո հալեցնում ենք շոկոլադը և լցնում վրան։