Գիտնականները նրբաբլիթների պատրաստման կատարյալ տեխնոլոգիա են մշակել, հաղորդում է Physical Review Fluids պարբերականը:

Օպտիմալ պատրաստման դեպքում նրբաբլիթը պետք է լինի կլոր և ունենա միևնույն հաստությունը: Սակայն դա բավարար չէ:

Image result for Как приготовить идеальные блины, рассказали физики

Հավասարաչափ տապակման համար խմորը պետք է լցնել հատուկ ձևով. տապակը թեքել 10 աստիճանով և պտտել՝ մինչև խմորի հավասարաչափ բաշխումը:

Այնուհետև թեքության աստիճանը պետք է հասցնել զրոյի՝ շարունակելով պտտել տապակը:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել