Մթերքը պահպանելու տեսանկյունից սառեցումը ամենալավ միջոցն է։ Այդպես բոլոր օգտակար բուսական հյուսվածքները պահպանվում են։

Գիտնականները պարզել են, որ սառեցված մրգերը հավաքվում են «հասած վիճակում», երբ նրանք ունեն մեծ քանակությամբ վիտամիններ և հանքանյութեր։ Այնուհետև մթերքը արագ սառեցվում է և փաթեթավորվում ազոտի օգտագործմամբ, ինչը թույլ է տալիս պահպանել բոլոր սննդարար նյութերը։

Գիտնականները նշում են, որ հասած վիճակում հավաքված և սառեցված մրգերն ու բանջարեղենը հեշտությամբ փոխհատուցում են մարդու մարմնում սննդանյութերի կորուստը, քանի որ դրանք կարող են պարունակել 10-50% ավելի վիտամիններ և հանքանյութեր, քան թարմ մրգերն ու բանջարեղենը:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել