Ներկայացնում ենք՝ օրգանիզմին ինչ է պակասում, երբ ինչ-որ կոնկրետ բան է ուզում:

1․ Քաղցր

Օրգանիզմին գլյուկոզա չի բավարարում: Օգտագործեք մրգեր և հատապտուղներ (ելակ, ազնվամորի, բանան, տանձ, խաղող), որոշ բանջարեղեն (գազար, դդում, քաղցր սոխ):

Եթե շոկոլադ եք շատ ուզում, օրգանիզմին մագնեզիում է պակասում: Ընկուզեղեն օգտագործեք, ծովային կաղամբ, վարսակ, ոլոռ, լոբի:

Գլյուկոզայի պակասը կարելի է նաև մեղրով, չամչով կամ թզով լրացնել:

2. Աղի

Օրգանիզմին քլորիդներ են պակասում:

Սովորական կերակրի աղը ծովի աղով փոխարինեք:

Քլորիդներ կարելի է ստանալ չեփած այծի կաթից, սնկից, պանրից, սև հացից և կարագից:

3. Կծու

Կծվի մշտական ցանկությունը լիպիդային փոխանակման և օգանիզմում վնասակար խոլեստերինի բարձր մակարդակի խախտման նշան է:

4. Թթու

Խոսում է օրգանիզմում վիտամին C-ի պակասի մասին:

Կարող եք մի շերտ կիտրոն, կես կիվի կամ գրեյպֆրուտ ուտել:

Վիտամին С-ի պակասը կլրացնեն նաև մասուրը, սև հաղարջը, բրյուսելյան կաղամբը, ելակը, բողկը, լոբին, կանաչ ոլոռը:

5. Յուղոտ

Խոսում է օրգանիզմում կալցիումի պակասի մասին:

Կալցիումի պակասը կարելի է լրացնել սննդակարգում կաթ, կարագ, կոշտ պանիրներ, լոբի, ոլոռ, պիստակ, հունական ընկույզ, վարսակ ներառելով:

6. Այրված սնունդ

Ածխաջրերի պակաս ունեք:

Պարզ ածխաջրերը (շաքարավազ, սպիտակ հաց) վնասում են առողջությանը, կազմվածքին, շատ հիվանդություններ են առաջացնում:

Բարդ ածխաջրերն անհրաժեշտ են էներգիայի պահուստը լրացնելու և օրգանիզմի տոնուսը պահելու համար: Այն կա հատիկավորների հիմքով ապուրների և շիլաների մեջ, բոլոր հացաբույսերում (բացի սոյայից), բանջարեղենի մեջ:

7. Ոչ ուտելի ինչ-որ բան

Եթե, օրինակ, կավիճ կամ կավ եք ուզում ուտել, պետք է բժշկի դիմել: Այդպիսի հակումներ հաճախ լինում են անեմիայի դեպքում, որը բուժվում է ժամանակակից դեղամիջոցներով:

Սառույց կրծելու ցանկությունը խոսում է երկաթի պակասի մասին:

Սննդակարգում ներառեք խնձոր նուռ, հնդկաձավար, սպանախ, կանաչ բանջարեղեն, ծովային կաղամբ:

8. Գազավորված ըմպելիքներ

Մտածեք կալցիումի պակասի մասին:

Գազավորված ըմպելիքները փոխարինեք թարմ կաթով, պանրով, կեֆիրով, կաթնաշոռով, նուշով, չամչով:

9. Սառը ըմպելիքներ

Ստուգեք օրգանիզմում մագնեզիումի մակարդակը:

Մագնեզիումի պակասը լրացնել կարելի է վարսակով, ծովային կաղամբով, լոբով, ոլոռով, ընկուզեղենով:

10. Հեղուկ սնունդ

Բացատրվում է օրգանիզմի ուժեղ ջրազրկմամբ:

Ծարավն ամենալավը հագեցնում է կիտրոնի հյութով կամ լայմով ջուրը:

Օրվա ընթացքում 8-10 բաժակ մաքուր ջուր խմեք:

11. Կոշտ սնունդ

Լրիվ ջրազրկման դեպքում մարդը դադարում է ծարավ զգալ:

Ավելի շատ մաքուր ջուր խմեք (օրական մինչև 10 բաժակ):

12. Բուսական հում սննդից չհագենալ կրիտիկական օրերից առաջ

Կանանց դեպքում է լինում, որոնց օրգանիզմում ցինկն է պակասում:

Կերեք ընկուզեղեն, կակաչի սերմեր, քնջութ, բանջարեղեն:

13. Մշտապես բուսական հում սննդից չհագենալ

Եթե անընդհատ քաղց եք զգում, հնարավոր է՝ սիլիցիումի, ամիանթթուների (տրիպտոֆան և տիրոզին) պակաս ունեք:

Սիլիցիում են պարունակում հնդկաձավարը, վարսակը, ցորենը, հատիկեղենը, եգիպտացորենը: Ամինաթթուների համար օգտագործեք բանան, սունկ, յոգուրտ, սոյա:

14. Ախորժակ չկա

Խոսում է մանգանի, B1 և B2 վիտամինների պակասի մասին:

Մանգանով հարուստ են սպանախը, սունկը, սխտորը, ընկուզեղենը, ծիրանը, B խմբի վիտամիններով հարուստ են վարսակը, հնդկաձավարը, ընկուզեղենը:

Ինչի պակասի մասին է խոսում կոնկրետ մթերք ուտելու ցանկությունը

Գետնանուշ

B խմբի վիտամինների պակաս, որը լրացնելու համար կերեք ոլոռ, հատիկեղեն և ընկուզեղեն:

Ծիրանի չիր՝ A վիտամինի պակաս, որի պակասը լրացնել կօգնեն եգիպտացորենը, սունկը:

Սեխ՝ կալիումի և ֆոսֆորի պակաս: Սննդակարգում ավելացրեք կաղամբ, բրոկոլի, մաղադանոս, ռեհան, ոլոռ, կարտոֆիլ:

Բանան՝ կալիումի պակաս: Շատ կանաչի կերեք, բրոկոլի, սպիտակ լոբի, լոլիկ:

Ձիթապտուղ՝ նատրիումի պակաս: Սննդակարգում ներառեք ծովի աղ, հիմալայան վարդագույն աղ:

Հաց՝ ազոտի պակաս, որը կարելի է ստանալ, օրինակ, ընկուզեղենից:

Պանիր՝ ֆոսֆորի և կալցիումի պակաս: Սննդակարգը համալրեք կաթնաշոռով, կեֆիրով, բրոկոլիով, լոբով, մանանեխով, սխտորով, ընկուզեղենով:

Կաթ կամ կեֆիր՝ կալցիումի կամ ամինաթթուների պակաս: Օգտագործեք կաթ, յոգուրտ կաթնաշոռ, հատիկեղեն, ընկուզեղեն, սունկ:

Կարագ՝ D վիտամինի պակաս: Կովի կաթ օգտագործեք:

Արևածաղկի սերմեր՝ A, C, E վիտամինների, հեմոգլոբինի պակաս: Կերեք նուռ, խուրմա, կոշտ պանիր, մաղադանոս:

Ինչ հիվանդությունների մասին է խոսում որոշակի սննդի նկատմամբ հակումը

Համեմունքներ, սոխ և սխտոր՝ շնչուղիների հիվանդություններ:

Բանան՝ սրտի և անոթների հետ կապված խնդիրներ:

Արևածաղի սերմեր․ օրգանիզմում մեծ քանակությանմբ ազատ ռադիկալներ կան, որոնք դառնում են օրգանիզմի վաղ ծերացման պատճառ:

Ձիթապտուղ՝ վահանձև գեղձի սխալ աշխատանք:

Պաղպաղակ՝ խոսում է կալցիումի պակասի մասին, նաև ածխաջրերի փոխանակության խանգարման մասին:

Աղ․ կարող է վկայել օրգանիզմում բորբոքման մասին, առավել հաճախ՝ միզասեռական համակարգի:

Կիտրոն՝ գաստրիտ, մրսածության սկիզբ:

Հաց՝ հակում գաստրիտի և ստամոքսի խոցերի նկատմամբ: Խոսում է լյարդի և լեղապարկի խնդիրների մասին:

Շաքարավազ՝ նյարդային համակարգի խանգարում:

Դառը շոկոլադ՝ օրգանիզմի ինտոքսիկացիա:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել