Չիզքեյքն արդեն հասցրել է մեզ մոտ էլ ամենասիրված աղանդերներից դառնալ։ Այսօր առաջարկում ենք միասին բալի չիզքեյք պատրաստել։ Հիմքի համար վերցնենք սովորական թխվածքաբլիթներն ու անցնենք գործի։
Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Թխվածքաբլիթ – 300 գ
- Շաքարավազ – 6 ճ/գ
- Սերուցք – 400 գ
- Դոնդողանյութ – 15 գ
- Բալ – 80 գ
- Կաթնաշոռ – 500 գ
- Հալած կարագ – 200 գ
- Վանիլային շաքար – 16 գ
- Բալի դոնդող – 90 գ
Պատրաստման եղանակը
1. Մանրացրեք թխվածքաբլիթը և խառնեք հալած կարագի, վանիլային շաքարի և 2 ճաշի գդալ շաքարավազի հետ։
2. Այս զանգվածը լցրեք առանձնացող կողքերով ձևամանի մեջ (մինչև 25 սմ տրամագծով) և գդալով հարթեցրեք։
3. Դոնդողանյութը բացեք սառը ջրի մեջ և թողեք՝ ուռչի։ Կաթնաշոռը, վանիլինն ու 4 ճաշի գդալ շաքարավազը բլենդերով հարեք։ Զանգվածին աստիճանաբար ավելացրեք ուռած ժելատինը և յուղոտ հարած սերուցքը։
4. Պատրաստի միջուկը լցրեք ձևամանի մեջ՝ թխվածքաբլիթներով պատրաստված շերտի վրա և զարդարեք բալերով։
5. Բալի դոնդողը բացեք, ինչպես գված է տուփի վրա, թողեք՝ մի քիչ սառչի և լցրեք կաթնաշոռային զանգվածի վրա։
6. Չիզքեյքը դրեք սառնարան առնվազն 4-5 ժամով։