Առողջապահության նախարարության արտահաստիքային սննդաբան Վիկտոր Թութելյանը RT-ին պատմել է, թե ինչպես նշել մայիսյան տոներն առանց առողջությանը վնաս պատճառելու:
Մասնագետը հիշեցրել է, որ մայիսյան տոներին ռուսաստանցիներն ավելի հաճախ խորոված են պատրաստում:
«Ցանկալի է ոչ ճարպոտ միս ընտրել, օրինակ՝ գառան: Իսկ ավելի հաճախ օգտագործվող խոզի մսից ցանկալի է ճարպն ամբողջությամբ հեռացնել»,- նշել է սննդաբանը:
Բացի այդ՝ խորովածի համար օգտագործվող միսը պետք է լավ մարինացված լինի, որից հետո այն պետք է լավ խորովել:
«Ամենակարևորը՝ չպետք է չափից ավելի ուտել: Եթե դուք հինգ շամփուր միս ուտեք, ապա ամեն դեպքում ձեզ վատ կզգաք: Իսկ եթե մեկը (լավ պատրաստված), ապա ամեն ինչ լավ կլինի»,- ասել է Թութելյանը:
Նա նաև նշել է, որ ցանկալի է խորովածի հետ բանջարեղեն և կանաչեղեն ուտել: Նրա խոսքերով՝ այդ մթերքները սննդային մանրաթելեր և բջջանյութ են պարունակում, ինչը նպաստում է մարսողությանը:
Սննդաբանը խորհուրդ է տվել նաև տոների ժամանակ չչարաշահել ալկոհոլը: