Տատիկիս բաղադրատոմսերի գրքից ներկայացնում եմ իշլի քյուֆթայի բաղադրատոմսը՝ շատ թանկ բաղադրատոմս ինձ համար։

Բաղադրամասեր

Միջուկի համար՝ 

300 գրամ տավարի կիսայուղոտ փափկամիս,

300 գրամ գլուխ սոխ,

1 հատ ձու,

ալյուր,

100 գրամ կարագ յուղ,

կանաչիներից ՝ մաղադանոս,

աղ և համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի

Վերին շերտի համար՝ 

300 գրամ անյուղ տավարի փափկամիս,

300 գրամ բլղուր,

50 գրամ գլուխ սոխ,

1-2 հատ կիտրոն

Պատրաստման եղանակը

Մսաղացով աղացեք միսը 2 անգամ, միջուկինը՝ առանձին, վերին շերտինը՝ առանձին։

Սոխառած արեք, ավելացրեք միջուկի միսը, համեմեք աղով և համեմունքներով և վրան ավելացրեք մանր կտրատած մաղադանոսը։ Լավ խառնեք։

Երբ անջատեք գազօջախը, վրան ավելացրեք մի քիչ այլյուր, ձու, կարմիր և սև պղպեղ և, եթե պետք է, մի փոքր տաք ջուր, որպեսզի միսը չկորցնի կպչողականությունը:

Վրայի շերտի մսին խառնեք աղացած բլղուրը, աղ, պղպեղ։

Ստացված զանգվածով գնդեր պատրաստեք, լցոնեք միջուկով և կիտրոնի ձև տվեք:

5-8 րոպե եփեք եռացող ջրի մեջ։

Մատուցեք կիտրոնով։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել