Բելգիացի Լյուկ Դրիզենը կարտոֆիլի անընդմեջ տապակման համաշխարհային ռեկորդ է սահմանել։ Այն առավել հայտնի է որպես ֆրի կամ «ֆրանսիական կարտոֆիլ», հաղորդում է RTL հեռուստառադիոընկերությանը։

Շարժական խորտկարանի սեփականատերը ֆլամանդական Մալե քաղաքում կարտոֆիլ է տապակել հինգ օր վեց ժամ և տասնհինգ րոպե։

Յուրաքանչյուր վեց ժամը մեկ անգամ տղամարդուն թույլատրել են մեկ ժամ ընդմիջել։

Image result for Бельгиец установил мировой рекорд по непрерывной жарке картофеля

Նշվում է, որ ֆրին պետք է ունենա տասը սանտիմետր երկարություն։

Հատկանշական է, որ մաքրված կարտոֆիլի մեկ կիլոգրամից ստացվում է 540 գրամ ֆրի։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել