Այսօր մի անկրկնելի համեղ տորթ ենք առաջարկում. տորթ «Կապուչինո», որի պատրաստման համար ընդամենը մի քիչ ժամանակ է պետք տրամադրել և հետևյալ բաղադրիչները.
- 5 սպիտակուց
- 2 դեղնուց
- 6 ճ/գ շաքարավազ
- 6 ճ/գ մանրացված ընկույզ
- 10 ճ/գ կաթ
- 7 ճ/գ ալյուր
- Աղ
- 1 հատ փխրեցուցիչ
- 1 թ/գ կակաո
Կապուչինոյի համով կրեմի համար
- 4 դեղնուց
- 600 մլ կաթ
- 150 գ շաքար
- 40 գ օսլա
- 25 գ ալյուր
- 3 բաժին լուծվող կապուչինոյի փոշի
- Աղ
- 250 գ կարագ
Սրճային կրեմի համար
- 4 դեղնուց
- 80 գ շաքարի փոշի
- 3 ճ/գ կաթ
- 100 մլ սուրճ
- 3 ճ/գ կաթ
- 200 գ կարագ
- Այլ բաղադրիչներ
- 250 գ հարած սերուցք
Պատրաստման եղանակը
1. Սպիտակուցը հարեք չոր ու մաքուր տարայի մեջ մեկ պտղունց աղով՝ սկզբում ցածր արագության վրա․ կամաց-կամաց կարող եք արագացնել։ Հարեք մոտ 10 րոպե։
2. Այնուհետև սպիտակուցին աստիճանաբար շաքարն ավելացրեք՝ շարունակելով հարել, մինչև լավ պնդանա։
3. Կամաց-կամաց սպիտակուցին ավելացրեք դեղնուցները։ Ալյուրը մաղեք կակաոյի և փխրեցուցիչի հետ միասին և զգուշությամբ ավելացրեք սպիտակուցին։ Լավ խառնեք բահիկով։
4. Կաթը տաքացրեք (այն պետք է գոլ լինի) և բարակ շիթով ավելացրեք խմորին։ Նորից լավ խառնեք բահիկով։ Վերջում ավելացրեք բոված և մանրացված ընկույզը։
5. Տապակի վրա յուղթուղթ փռեք և լցրեք խմորը։ Թխեք 30 րոպե տաք ջեռոցում, թողեք` լավ սառչի և թելի ու սուր դանակի օգնությամբ չորս շերտի բաժանեք։
6. Սուրճը լուծեք քիչ քանակությամբ տաք ջրի մեջ։ Հարիչի օգնությամբ դեղնուցը փրփուրի վերածեք, ավելացրեք շաքարավազը, կաթը և սուրճը, լավ խառնեք և դրեք ջրային բաղնիքի վրա։
7. Անընդհատ խառնեք կրեմը, մինչև պնդանա, և սառեցրեք։ Կարագը փափկեցրեք հարիչով և ավելացրեք սառած սրճային կրեմին, միասին հարիչով լավ հարեք։
8. Կապուչինոյի համով կրեմի համար դեղնուցները լավ հարեք մինչև փրփրելը, ավելացրեք աղ, շաքար, ալյուր, լուծվող կապուչինո, օսլա և լավ խառնեք։ Վրան կաթ ավելացրեք և դրեք ջրային բաղնիքի վրա։
9. Անընդհատ խառնեք մինչև պնդանալը, հետո սառեցրեք։ Կարագը հարեք և ավելացրեք կրեմին, լավ հարեք։
10. Հավաքեք տորթը. առաջին շերտի վրա քսեք կապուչինոյի համով կրեմի կեսը, դրեք երկրորդ շերտը, վրան քսեք սուրճի համով կրեմը, երրորդի վրա՝ կապուչինոն և ծածկեք չորրորդ շերտով։
11. Տորթը զարդարեք հարած սերուցքով։