Ասիական ոճով պատրաստված հավի փափկամսի հետաքրքիր բաղադրատոմս, որը անտարբեր չի թողնի ոչ ոքի։
Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Հավի կրծքամիս – 1 կգ
- Բրնձի քացախ – 50 մլ
- Սխտոր – 5 պճեղ,
- Կոճապղպեղ – 4 ճ/գ,
- Պրաս – 1 հատ,
- Սոյայի սոուս – 50 մլ,
- Օսլա – 50 գ,
- Արևածաղկի ձեթ – ըստ ճաշակի։
Պատրաստման եղանակը
1. Պատրաստենք մթերքները. կտրատեք փափակամիսը մեծ կտորներով, պրասի սպիտակ մասը կտրատեք կիսաշրջաններով, իսկ կանաչ մասը՝ երկար ձողերով, իսկ կոճապղպեղը քերիչով անցկացրեք։ Կոճապղպեղը պետք է շատ լինի՝ մոտ 50 գրամ։ Մանր կտրատեք սխտորը։
2. Լավ ծեծեք հավի կտորները, իսկ հետո գնդիկների վերածեք, ինչպես նկարում է ցուցադրված։ Դա միսն ավելի նուրբ կդարձնի։
3. Հետո փափկամիսը դրեք խորը թասի մեջ և 5-7 րոպե մարինացրեք քացախի մեջ, հետո հատ–հատ թաթախեք օսլայի մեջ։
4. Թավան բուսայուղով լավ տաքացրեք և հավի կտորները տապակեք շիկացած բուսայուղի մեջ։ Տապակեք ամեն մեկը 2 րոպե։
5. Հավի կտորները դրեք թղթե անձեռոցիկի վրա և պատրաստեք կոճապղպեղի սոուսը։
6. Բուսայուղի մեջ տապակեք կոճապղպեղը։ Ավելացրեք պրասն ու սխտորը և չորս րոպե տապակեք խառնելով։ Ավելացրեք սոյայի սոուսը։
7. Մեկ րոպեից տապակած հավն ավելացրեք և բոլոր բաղադրիչներն իրար հետ եփեք ևս 3-4 րոպե։