Թավա–քաբաբի մի շատ հետաքրքիր ու համեղ տարբերակ՝ թավա–քաբաբը սպագետիի վրա։ Տոմատի սոուսի մեջ եփված համեմունքներով խճողակը՝ սպագետիի վրա, անկրկնելի նուրբ է ստացվում և ցանկացած կոտլետից ավելի համեղ։

Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • Տավարի խճողակ՝ 500 գ
  • Կարտոֆիլ՝ 4 հատ
  • Լոլիկ՝ 4 հատ
  • Աղ, պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
  • Սպագետի՝ 500 գ
  • Իտալական խոտեր՝ ըստ ճաշակի
  • Կանաչի՝ ըստ ճաշակի
  • Սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

1. Պատրաստեք խճողակը, ավելացրեք իտալական խոտեր և մի քիչ հունցեք, որպեսզի ավելի կպչուն դառնա։

2. Սպագետիները հավասար բաժանեք (5 կամ 10 հատով), մսից կոտլետներ պատրաստեք և քաբաբի նման անցկացրեք սպագետիի վրա։Related image

3. Մաքրեք կարտոֆիլը, կտրատեք, նաև լոլիկը խորանարդիկներով կտրատեք և լցրեք թավայի մեջ։ Վրայից դրեք խճողակով սպագետիները, հետո ջուր լցրեք այնպես, որ կիսով չափ ծածկի խճողակը։

4. Եփեք կափարիչը փակ, մինչև կարտոֆիլը պատրաստ կլինի, իսկ վերջում աղ արեք և պղպեղ։ Մատուցելիս տոմատի սոուս լցրեք վրան։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել