Թավա–քաբաբի մի շատ հետաքրքիր ու համեղ տարբերակ՝ թավա–քաբաբը սպագետիի վրա։ Տոմատի սոուսի մեջ եփված համեմունքներով խճողակը՝ սպագետիի վրա, անկրկնելի նուրբ է ստացվում և ցանկացած կոտլետից ավելի համեղ։
Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Տավարի խճողակ՝ 500 գ
- Կարտոֆիլ՝ 4 հատ
- Լոլիկ՝ 4 հատ
- Աղ, պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
- Սպագետի՝ 500 գ
- Իտալական խոտեր՝ ըստ ճաշակի
- Կանաչի՝ ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
1. Պատրաստեք խճողակը, ավելացրեք իտալական խոտեր և մի քիչ հունցեք, որպեսզի ավելի կպչուն դառնա։
2. Սպագետիները հավասար բաժանեք (5 կամ 10 հատով), մսից կոտլետներ պատրաստեք և քաբաբի նման անցկացրեք սպագետիի վրա։
3. Մաքրեք կարտոֆիլը, կտրատեք, նաև լոլիկը խորանարդիկներով կտրատեք և լցրեք թավայի մեջ։ Վրայից դրեք խճողակով սպագետիները, հետո ջուր լցրեք այնպես, որ կիսով չափ ծածկի խճողակը։
4. Եփեք կափարիչը փակ, մինչև կարտոֆիլը պատրաստ կլինի, իսկ վերջում աղ արեք և պղպեղ։ Մատուցելիս տոմատի սոուս լցրեք վրան։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել