Գիտնականները հաստատում են, որ կարմիր գինին այնքան օգտակար չէ, որքան համարվում էր ավելի վաղ: Պարզվել է, որ խմիչքի բուժիչ հատկությունները դրսևորվում են միայն այն բանից հետո, երբ հասցնում են կործանարար, անդառնալի վնաս:
Բավական երկար ժամանակ մասնագետները փորձում են պատասխանել Իտալիայի, Ֆրանսիայի և Իսպանիայի բնակիչների երկարակեցությանն առնչվող հարցին: Խորհրդածությունները նրանց հանգեցրին կարմիր գինուն, որը բավականին տարածված խմիչք է այդ տարածաշրջանում:
Մասնագետներն ապացուցել են, որ դա ունի երիտասարդացնող պարունակություն, նվազեցնում է ուռուցքների ի հայտ գալու և զարգացման ռիսկը, նվազեցնում է շաքարի քանակությունը արյան մեջ: Այնուամենայնիվ, դրա քանակությունը կարմիր գինու մեջ չափազանց քիչ է օգտակար լինելու համար:
Հայտնի է, որ սպիրտը բացասաբար է ազդում օրգանիզմի վրա ցանկացած ծավալի դեպքում, ուստի խմիչքի հասցրած վնասն անհամեմատելի է օգուտի հետ: Այսպիսով, որպեսզի կարմիր գինին սկսի երիտասարդացնել օրգանիզմը, նախ՝ հսկայական վնաս է հասցնում ուղեղին, լյարդին և սրտին: