Բաղադրիչներ
- միս տավարի - 300գր
- միս խոզի - 300գր
- սոխ - 1 գլուխ
- գազար - 200գր
- սմբուկ - 300գր
- կարտոֆիլ - 300գր
- ձիթայուղ - 40մլ
- լավաշ - 7 հատ
- աղ
- պղպեղ սև
Պատրաստման եղանակ
Միսը կտրատել խորանարդիկներով և տապակել թավայի մեջ առանց փակելու կափարիչը:
Ավելացնել մանր կտրատված գազարը և սոխը, ապա կտրատված սմբուկը, համեմել աղ ու պղպեղով: Ամբողջը խառնել և թողնել շոգեխաշվի:
Առանձին տապակել մանր խորանարդիկներով կտրատված կարտոֆիլը:
Լավաշի մեկ հատը կտրատել ժապավենաձև, որպեսզի այդ ժապավեններով կապենք մյուս լավաշները:
Լավաշի վրա լցնել պատրաստված լցոնը, ապա փաթաթել և կապել լավաշի ժապավենով:
Եփել ջեռոցում 20-30 րոպե 160 աստիճանում: Ջեռոցից հանել խրթխրթան լավաշները և անմիջապես անցնել համտեսելուն:
Ավելացնել մանր կտրատված գազարը և սոխը, ապա կտրատված սմբուկը, համեմել աղ ու պղպեղով: Ամբողջը խառնել և թողնել շոգեխաշվի:
Առանձին տապակել մանր խորանարդիկներով կտրատված կարտոֆիլը:
Լավաշի մեկ հատը կտրատել ժապավենաձև, որպեսզի այդ ժապավեններով կապենք մյուս լավաշները:
Լավաշի վրա լցնել պատրաստված լցոնը, ապա փաթաթել և կապել լավաշի ժապավենով:
Եփել ջեռոցում 20-30 րոպե 160 աստիճանում: Ջեռոցից հանել խրթխրթան լավաշները և անմիջապես անցնել համտեսելուն:
Ի դեպ, այսպիսի լցոնված լավաշ կարելի է պատրաստել նաև այն պահին, երբ շատ կցանկանայիք ուտել ֆասթֆուդ, սակայն գիտակցում եք, որ այն օգտակար չէ
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել