Բաղադրիչներ
- միս տավարի - 600գ
- սոխ - 2 հատ
- գազար - 1 հատ
- լոլիկ - 4 հատ
- սխտոր - 3-5 պճեղ
- բրինձ - 4-5 ճ/գ
- ընկույզ - 1/2 բաժակ
- սև, հատիկավոր պղպեղ - 5-10 հատ
- ձիթայուղ - 2 ճ/գ
- աղ - 1,5 թ/գ
- դափնու տերև (лавровый лист) - 2 հատ
- պղպեղ կծու - 1 հատ
- համեմ - 1/2 կապ
Պատրաստման եղանակը
Կտրատում ենք միսը խորանարդիկներով և տապակում ուժեղ կրակի վրա մոտ 10 րոպե:
Ավելացնում ենք մանր կտրատված սոխն ու գազարը և տապակում 10-15 րոպե:
Տեղափոխում ենք տապակած միսն ու բանջարեղենը կաթսայի մեջ, վրան լցնում 2,5-3լ սառը ջուր, համեմում աղով և եփում թույլ կրակի վրա 30-45 րոպե մինչև մսի եփվելը:
Այնուհետև ավելացնում ենք քերիչով անցկացրած լոլիկն ու մանր խորանարդիկներով կտրատված տաքդեղը, բրինձը և թողնում՝ եփվի 30 րոպե:
Բրնձի պատրաստ լինելուց 5 րոպե առաջ ավելացնում ենք ընկույզը, դափնու տերևները, ճզմած հատիկավոր սև պղպեղն ու ճզմած սխտորը:
Թողնում ենք՝ պատրաստի ապուրը հանգստանա 20 րոպե, որպեսզի համերը խառնվեն, և անցնում համտեսելուն:
Ավելացնում ենք մանր կտրատված սոխն ու գազարը և տապակում 10-15 րոպե:
Տեղափոխում ենք տապակած միսն ու բանջարեղենը կաթսայի մեջ, վրան լցնում 2,5-3լ սառը ջուր, համեմում աղով և եփում թույլ կրակի վրա 30-45 րոպե մինչև մսի եփվելը:
Այնուհետև ավելացնում ենք քերիչով անցկացրած լոլիկն ու մանր խորանարդիկներով կտրատված տաքդեղը, բրինձը և թողնում՝ եփվի 30 րոպե:
Բրնձի պատրաստ լինելուց 5 րոպե առաջ ավելացնում ենք ընկույզը, դափնու տերևները, ճզմած հատիկավոր սև պղպեղն ու ճզմած սխտորը:
Թողնում ենք՝ պատրաստի ապուրը հանգստանա 20 րոպե, որպեսզի համերը խառնվեն, և անցնում համտեսելուն:
Մատուցելիս ապուրի վրա լցնում ենք օղակներով կտրատված կծու պղպեղը և շաղ տալիս կտրատված համեմը:
Բարի ախորժակ։
Նյութի աղբյուր՝ https://www.cooks.am/վրացական-ապուր-խարչո/?fbclid=IwAR3NvRQjpYUeHYGXcLUsC-xqtrztT6y1NQZRvoZy-AgWp-wJqDNKCREyLRU
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել