Բաղադրիչներ

  • սպագետտի - 250 գ
  • պանիր - 150 գ
  • խոզապուխտ - 200 գ
  • կարագ - 40 գ
  • լոլիկի մածուկ - 2 ճ/գ
  • օրեգանո - 0,5 թ/գ
  • դափնու տերև (лавровый лист) - 1 հատ
  • սխտոր - 2 ատամիկ
  • շաքարավազ - 1 պտղունց
  • աղ

Պատրաստման եղանակը

Խոզապուխտը երկար-երկար կտրատում ենք։
խոզապուխտով-սպագետտի-4
Պանիրը քերիչով անցկացնում ենք։
խոզապուխտով-սպագետտի-5
2 ճ/գ լոլիկի մածուկը լցնում ենք 1 բաժակ սառը ջրի մեջ։
խոզապուխտով-սպագետտի-6
Ավելացնում ենք օրեգանոն, 2 պտղունց աղը, 1 պտղունց շաքարավազն ու լավ խառնում ենք։
խոզապուխտով-սպագետտի-7
Կարագն ու խոզապուխտը լցնում ենք տապակի մեջ և 5 րոպե եփում ենք միջին ուժգնության կրակի վրա։
խոզապուխտով-սպագետտի-8
Ավելացնում ենք սոուսը։
խոզապուխտով-սպագետտի-9
Ավելացնում ենք դափնու տերևն ու ճզմած սխտորը։ Լավ խառնում, ապա 5-7 րոպե շոգեխաշում ենք։
խոզապուխտով-սպագետտի-10
1,5 լ ջուրը լցնում ենք կաթսայի մեջ, ավելացնում ենք 1 թ/գ աղը, սպագետտին եփում ենք, ապա քամում ենք ջուրը։
խոզապուխտով-սպագետտի-11
Տաք սպագետտիին ավելացնում ենք պանիրը, ապա՝ տաք սոուսը։
խոզապուխտով-սպագետտի-12
Լավ խառնում ենք, որպեսզի պանիրը վերջնականապես հալչի։
խոզապուխտով-սպագետտի-13
Մատուցում ենք անմիջապես։
խոզապուխտով-սպագետտի-14
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել