Բաղադրիչներ
- պատրաստի շերտավոր խմոր - 500 գ
- կարագ - 200 գ
- շաքարավազ - 200 գ
- ձու - 1 հատ
- կաթ - 100 մլ
- վանիլին - 2-3 գ
Պատրաստման եղանակը
Շերտավոր խմորը գրտնակում ենք։
Պատրաստում ենք եփովի կրեմը: Կարագը սենյակային ջերմաստիճանում ենք թողնում, որ հալչի։ Այլ ամանի մեջ հարում ենք ձվերը, շաքարավազն ու վանիլինը, մինչև զանգվածը սպիտակի։ Ավելացնում ենք կաթն ու դնում մարմանդ կրակին, որպեսզի եռա` ընթացքում անընդհատ խառնելով:
Շերտավոր խմորը 6 միանման մասերի ենք բաժանում և յուրաքանչյուրը շրջանաձև գրտնակում: Շերտը դնում ենք կարագապատ թավայի մեջ և 15 րոպե տապակում, ինչից հետո էլ շերտը հավասարեցնում ենք: Նույն կերպ վարվում ենք նաև մնուս շերտերի հետ:
Պատրաստում ենք եփովի կրեմը: Կարագը սենյակային ջերմաստիճանում ենք թողնում, որ հալչի։ Այլ ամանի մեջ հարում ենք ձվերը, շաքարավազն ու վանիլինը, մինչև զանգվածը սպիտակի։ Ավելացնում ենք կաթն ու դնում մարմանդ կրակին, որպեսզի եռա` ընթացքում անընդհատ խառնելով:
Շերտավոր խմորը 6 միանման մասերի ենք բաժանում և յուրաքանչյուրը շրջանաձև գրտնակում: Շերտը դնում ենք կարագապատ թավայի մեջ և 15 րոպե տապակում, ինչից հետո էլ շերտը հավասարեցնում ենք: Նույն կերպ վարվում ենք նաև մնուս շերտերի հետ:
Կարագը լավ հարում ենք, ավելացնում եփովի կրեմին և խառնում: Շերտերը կրեմապատում ենք և դնում իրար վրա: Այս ամենից հետո տորթն ամբողջությամբ ենք կրեմապատում և վրան տորթի փշրանքներ լցնում:
Ահա և վերջ:
Ահա և վերջ:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել