Տնային պայմաններում մեր սիրելի Twix-ը պատրաստելու համար մեզ հարկավոր է`
- 2 բաժակ ալյուր
- 0,5 բաժակ շաքարավազ
- 2 հատ խտացրած կաթ
- 300 գրամ կաթնային շոկոլադ
Կարագը բաժանում ենք հավասար մասերի (3 մասը առանձնացնում և պահում ենք
կարամելի համար), ավելացնում ենք ալյուրը, շաքարավազը, կես գդալ աղ և այդ ամենը
խառնում ենք, մինչև ստացվի համասեռ զանգված:
Այդ զանգվածը հավասար տարածելով փռում ենք այն ամանի մեջ, որով պետք է ջեռոց դնեք։
Այս ամենը 20 րոպե դնում ենք ջեռոցի մեջ (180 աստիճան)։
Հիմա ալյումինե ամանի մեջ պետք է պատրաստենք կարամելը:
Դրա մեջ ենք լցնում նախօրոք առանձնացրած 3 կտոր կարագը և 2 բանկա խտացրած կաթը:
Դնում ենք մարմանդ կրակի վրա, խառնում ենք մինչև համասեռ զանգված ստանալը:
Երբ զգաք, որ այն խտանում է, և գույնը մգանում է, հանեք կրակի վրայից (դա տևում է մոտավորապես 20 րոպե):
Ստացված կարամելի զանգվածը հավասարապես տարածում ենք արդեն ջեռոցից հանած առաջին շերտի վրա: Տաք ջրի վրա հալեցնում ենք կաթնային շոկոլադը, և այն նույնպես հավասարապես տարածում կարամելի շերտի վրա։
Այս ամենը դնում ենք սառնարանը և սպասում, մինչև սառչի: