Նուռը և հատապտուղները օգտակար են աղիների համար և նվազեցնում են օնկոլոգիական հիվանդությունների զարգացման հավանականությունը։

Այսպիսի եզրակացության են եկել ԱՄՆ-ի Լուիսվիլլ համալսարանի գիտնականները։

ՄԱրդու օրգանիզմի վրա դրական ազդեցություն է ունենում նռան և հատապտուղների մեջ առկա Ուրոլտին Ա մետաբոլիտ մանրէն։

Այս մանրէն աղիների վնասվածքները բուժում է և նվազեցնում է նրա բորբոքման հավանականությունը՝ նվազեցնելով նաև ուռուցքի հավանականությունը։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել