Բաղադրիչներ
- խմորի համար՝
- թթվասեր - 200 գ
- ալյուր - 320 գ
- փխրեցուցիչ - 15 գ
- ձու - 2 հատ
- աղ - 0,5 թ/գ
- Ինչպես նաև՝
- խոզապուխտ - 100 գ
- սունկ շամպինիոն - 3 հատ
- պանիր - 50 գ
- լոլիկ - 1 հատ
- լոլիկի մածուկ - 2 ճ/գ
- խմելի սունելի - ըստ ճաշակի
- սև պղպեղ- ըստ ճաշակի
- սոխ - ըստ ճաշակի
- տաքդեղ - 1 հատ
- սև ձիթապտուղ - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Պատրաստում ենք խմորը: Խմորի համար նախատեսված բոլոր բաղադրիչները լավ խառնում ենք և թողնում, որ վերջինս մի քիչ հանգստանա: Խմորը լցնում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ և թաց գդալի օգնությամբ շրջանաձև տարածում (ստացվում է 2 խմոր): Այնուհետև տարածում ենք լոլիկի մածուկը:
Լցնում ենք կտրատած խոզապուխտն ու սունկը, ավելացնում ենք լոլիկները:
Այնուհետև շարում ենք տաքդեղը, ձիթապտուղները, սոխն ու համեմունքները: Վերջում լցնում ենք քերած պանիրն ու պիցցան տեղափոխում 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը և եփում 15 րոպե: Դե իսկ երկրորդ պիցցան կարող եք պատրաստել ձեր նախընտրած մթերքներով:
Ահա և վերջ:
Լցնում ենք կտրատած խոզապուխտն ու սունկը, ավելացնում ենք լոլիկները:
Այնուհետև շարում ենք տաքդեղը, ձիթապտուղները, սոխն ու համեմունքները: Վերջում լցնում ենք քերած պանիրն ու պիցցան տեղափոխում 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը և եփում 15 րոպե: Դե իսկ երկրորդ պիցցան կարող եք պատրաստել ձեր նախընտրած մթերքներով:
Ահա և վերջ:
Պիցցա «Կայծակն» իր համով ձեզ կտեղափոխի ամենահամեղ պիցցաների երկիր Իտալիա:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել