Բաղադրիչներ
- միս տավարի (աղացած) - 500 գ
- թթվասեր - 500 գ
- կաղամբ - 700 գ
- սոխ - 250 գ
- գազար - 250 գ
- պանիր - 150 գ
- աղ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Սոխը խորանարդաձև կտրատում ենք, իսկ գազարը անցկացնում ենք խոշոր քերիչով։
Սոխը բուսայուղի մեջ տապակում ենք։ Ավելացնում ենք խճողակը, որոշ ժամանակ խառնում ենք, որպեսզի գնդեր չառաջանան։ Աղ և պղպեղ ենք անում` ըստ ճաշակի։
Գազարը լցնում ենք մեկ այլ թավայի մեջ և բուսայուղի մեջ տապակում ենք։ Կաղամբը կտրատում ենք և ավելացնում գազարով զանգվածի վրա։
Ըստ ճաշակի աղ ենք անում և փակ կափարիչով մոտ 15 րոպե շոգեխաշում ենք։
Ձևամանի մեջ ենք լցնում կաղամբով զանգվածի կեսը։ Պղպեղ ենք ցանում։
Վրան թթվասերի 1/3 մասն ենք լցնում։
Այնուհետև խճողակն ենք լցնում (ամբողջությամբ) և հավասարեցնում ենք։
Վրան մնացած թթվասերի կեսն ենք լցնում։
Լցնում ենք մնացած կաղամբը։
Վրան թթվասեր ենք քսում և քերած պանիր լցնում։
Թխում ենք 25-30 րոպե` 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
Սոխը բուսայուղի մեջ տապակում ենք։ Ավելացնում ենք խճողակը, որոշ ժամանակ խառնում ենք, որպեսզի գնդեր չառաջանան։ Աղ և պղպեղ ենք անում` ըստ ճաշակի։
Գազարը լցնում ենք մեկ այլ թավայի մեջ և բուսայուղի մեջ տապակում ենք։ Կաղամբը կտրատում ենք և ավելացնում գազարով զանգվածի վրա։
Ըստ ճաշակի աղ ենք անում և փակ կափարիչով մոտ 15 րոպե շոգեխաշում ենք։
Ձևամանի մեջ ենք լցնում կաղամբով զանգվածի կեսը։ Պղպեղ ենք ցանում։
Վրան թթվասերի 1/3 մասն ենք լցնում։
Այնուհետև խճողակն ենք լցնում (ամբողջությամբ) և հավասարեցնում ենք։
Վրան մնացած թթվասերի կեսն ենք լցնում։
Լցնում ենք մնացած կաղամբը։
Վրան թթվասեր ենք քսում և քերած պանիր լցնում։
Թխում ենք 25-30 րոպե` 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
Այսպիսով՝ կաղամբով և մսով ախորժելի ջեռեփուկ, որը հարմար է մատուցել և՛ ճաշին, և՛ ընթրիքին։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել