Բաղադրիչներ
- ձու - 3 հատ
- վանիլի էսենցիա - 1 թ/գ
- նարնջի հյութ - 2 ճ/գ
- ալյուր - 200 գ
- շաքարավազ - 140 գ
- կարագ - 150 գ
- նարնջի կեղև - 1 ճ/գ
- փխրեցուցիչ - 1 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
Կարագը հալեցնում ու մի կողմի վրա ենք դնում։
Ձուն մի քիչ հարում ենք շաքարավազի, նարնջի կեղևի, հյութի ու վանիլային էսենցիայի հետ։
Ավելացնում ենք մաղով անցկացրած ալյուրն ու փխրեցուցիչը և խառնում ենք, ապա ավելացնում ենք հալեցրած կարագն ու նորից խառնում ենք։
Խմորը մի գիշեր թողնում ենք սառնարանում, ապա հանում ենք, լցնում ֆորմաների մեջ ու 12-15 րոպե թխում ենք նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
Ձուն մի քիչ հարում ենք շաքարավազի, նարնջի կեղևի, հյութի ու վանիլային էսենցիայի հետ։
Ավելացնում ենք մաղով անցկացրած ալյուրն ու փխրեցուցիչը և խառնում ենք, ապա ավելացնում ենք հալեցրած կարագն ու նորից խառնում ենք։
Խմորը մի գիշեր թողնում ենք սառնարանում, ապա հանում ենք, լցնում ֆորմաների մեջ ու 12-15 րոպե թխում ենք նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
Այս չափաբաժնից ստացվում է 30 թխվածքաբլիթ։ Վրան շաղ ենք տալիս շաքարի փոշի ու մատուցում ենք։
Ցանկության դեպքում կարելի է նարինջը փոխարինել կիտրոնով կամ մանդարինով։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել