Բաղադրիչներ
- խնձոր - 3 հատ
- հյութ կիտրոնի - 30-40 մլ
- թեյ սև - 50 գ
- շաքարավազ մանր - 2թ/գ
- մեխակ - 1 ճ/գ
- դարչին - 2 փայտիկ
Պատրաստման եղանակը
Լվանում, կեղևազրկում և կտրատում ենք խնձորը մանր խորանարդիկներով:
Կտրատված խնձորը լցնում ենք ամանի մեջ, վրան ավելացնում շաքարավազն ու կիտրոնի հյութը և խառնում:
Ապա լցնում ենք կտրատված խնձորը տապակի վրա և դնում ջեռոցի մեջ, որպեսզի չորանա 1,5 ժամ 100 աստիճանում:
Հանում ենք խնձորը ջեռոցից և թողնում, որ սառչի:
Մանրացնում ենք մեխակն ու դարչինը, լցնում չոր տապակի մեջ և դնում միջին կրակի վրա 2 րոպեով:
Խորը ամանի մեջ խառնում ենք պատրաստի խնձորը, թեյն ու համեմունքները:
Պատրաստի զանգվածը լցնում ենք հերմետիկ տարայի մեջ և թողնում 2 շաբաթ:
Երկու շաբաթ անց հանում ենք թեյը, եփում սովորական եղանակով և մատուցում:
Կտրատված խնձորը լցնում ենք ամանի մեջ, վրան ավելացնում շաքարավազն ու կիտրոնի հյութը և խառնում:
Ապա լցնում ենք կտրատված խնձորը տապակի վրա և դնում ջեռոցի մեջ, որպեսզի չորանա 1,5 ժամ 100 աստիճանում:
Հանում ենք խնձորը ջեռոցից և թողնում, որ սառչի:
Մանրացնում ենք մեխակն ու դարչինը, լցնում չոր տապակի մեջ և դնում միջին կրակի վրա 2 րոպեով:
Խորը ամանի մեջ խառնում ենք պատրաստի խնձորը, թեյն ու համեմունքները:
Պատրաստի զանգվածը լցնում ենք հերմետիկ տարայի մեջ և թողնում 2 շաբաթ:
Երկու շաբաթ անց հանում ենք թեյը, եփում սովորական եղանակով և մատուցում:
Այս հրաշալի խնձորով թեյը կարելի է վայելել տարվա ցանկացած եղանակին և՛ տաք, և՛ սառը վիճակում: Ինչպես նաև կարելի է պատրաստել այսպիսի թեյ ցանկացած մրգից և վայելել այն Ձեր իսկ պատրաստած թխվածքներով։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել