Բաղադրիչներ
- հավի փափկամիս - 500 գ
- դդմիկ ցուկինի տեսակի - 700 գ
- հեղուկ թթվասեր - 200 գ
- սխտոր - 1 պճեղ
- կարրիի փոշի - 1 ճ/գ
- բուսայուղ - 2 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
Նախապատրաստում ենք բոլոր մթերքները: Հավի փափկամիսը խորանարդաձև կտրտում ենք:
Դդմիկը կեղևահանում ենք և քերում խոշոր ատամնավոր քերիչով:
Բուսայուղը տաքացնում ենք և փափկամիսը տապակում 3-5 րոպե՝ մինչև ոսկեգույն կեղևի ի հայտ գալը: Սխտորը մաքրում ենք ու դանակի հարթ ծայրով ճզմում կամ մանր կտրտում: Ավելացնում ենք հավի մսին ու 1 րոպե տապակում: Ավելացնում ենք կարրի փոշին:
Բոլորը լավ խառնում ենք և ավելացնում քերած բանջարեղենը:
Տապակի մեջ ենք լցնում թթվասերը:
Ուտեստը եռման ենք հասցնում, կրակն իջեցնում մինչև միջինից ցածրի և շոգեխաշում 15 րոպե:
Ուտեստն ավելի հարմար է մատուցել խաշած բրնձով: Ցանկության դեպքում կարելի է ավելացնել կարմիր կծու պղպեղ:
Դդմիկը կեղևահանում ենք և քերում խոշոր ատամնավոր քերիչով:
Բուսայուղը տաքացնում ենք և փափկամիսը տապակում 3-5 րոպե՝ մինչև ոսկեգույն կեղևի ի հայտ գալը: Սխտորը մաքրում ենք ու դանակի հարթ ծայրով ճզմում կամ մանր կտրտում: Ավելացնում ենք հավի մսին ու 1 րոպե տապակում: Ավելացնում ենք կարրի փոշին:
Բոլորը լավ խառնում ենք և ավելացնում քերած բանջարեղենը:
Տապակի մեջ ենք լցնում թթվասերը:
Ուտեստը եռման ենք հասցնում, կրակն իջեցնում մինչև միջինից ցածրի և շոգեխաշում 15 րոպե:
Ուտեստն ավելի հարմար է մատուցել խաշած բրնձով: Ցանկության դեպքում կարելի է ավելացնել կարմիր կծու պղպեղ:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել