Բաղադրիչներ
- միս խոզի - 1 կգ
- սխտոր - 2 պճեղ
- աղ - 1 թ/գդ
- բուսայուղ - 8 ճ/գդ
- սպանախ - 400 գր
- չամիչ - 100 գր
- նուշ - 2 ճ/գդ
- հազրեվարդ (розмарин) - 3 ճյուղ
- մաղադանոս - 1 կապ
- հյութ կիտրոնի - 1 ճ/գդ
Պատրաստման եղանակ
Միսը լվանում ենք, սխտորը ճզմում, ավելացնում աղն ու 4 ճ/գդ բուսայուղը: Զանգվածը լավ քսում ենք մսին, ինչից հետո 30 րոպեով տեղափոխում ենք սառնարան:
Չամիչի վրա տաք ջուր ենք լցնում և այդպես թողնում մի քանի րոպե:
Սպանախը բուսայուղապատ թավայի մեջ տապակում ենք, կափարիչը փակում և այդպես թողնում մի քանի րոպե: Այնուհետև սպանախը քամում ենք, վրան ավելացնում մանր կտրատած չամիչը, մանրացված նուշն ու աղը:
Ստացված զանգվածը լցնում ենք մսի վրա:
Միսը փաթաթում ենք, վրան դնում հազրեվարդի ճյուղերը և պարանով կապում: Այնուհետև փայլաթիթեղով փաթաթում ենք և 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում թխում 45 րոպե: Ժամանակը լրանալուն պես, փայլաթիթեղը հանում ենք և միսը կրկին թխում 20 րոպե:
Մաղադանոսը մանր կտրատում ենք և խառնում 4 ճ/գդ բուսայուղի և կիտրոնահյութի հետ: Տեղափոխում ենք սառնարան:
Ահա և վերջ: Միսը մատուցում ենք սոուսի հետ միասին:
Վայելում ենք:
Չամիչի վրա տաք ջուր ենք լցնում և այդպես թողնում մի քանի րոպե:
Սպանախը բուսայուղապատ թավայի մեջ տապակում ենք, կափարիչը փակում և այդպես թողնում մի քանի րոպե: Այնուհետև սպանախը քամում ենք, վրան ավելացնում մանր կտրատած չամիչը, մանրացված նուշն ու աղը:
Ստացված զանգվածը լցնում ենք մսի վրա:
Միսը փաթաթում ենք, վրան դնում հազրեվարդի ճյուղերը և պարանով կապում: Այնուհետև փայլաթիթեղով փաթաթում ենք և 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում թխում 45 րոպե: Ժամանակը լրանալուն պես, փայլաթիթեղը հանում ենք և միսը կրկին թխում 20 րոպե:
Մաղադանոսը մանր կտրատում ենք և խառնում 4 ճ/գդ բուսայուղի և կիտրոնահյութի հետ: Տեղափոխում ենք սառնարան:
Ահա և վերջ: Միսը մատուցում ենք սոուսի հետ միասին:
Վայելում ենք:
Նման մսով ռուլետ Դուք դեռ չեք փորձել:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել