Պոնչիկները շատ համեղ քաղցրավենիքներ են: Իհարկե, պոնչիկներն ամենաառողջարարը չեն, սակայն շատ համեղ ու հագեցնող են:

Իսկական դասական պոնչիկները պատրաստում են թթխմորից և թավայում տապակում են: Առաջարկում եմ ձեզ մանկության համ հիշեցնող, ամենահամեղ պոնչիկի բաղադրատոմսը:

Ահա թե ձեզ ինչ է անհրաժեշտ.

500 մլ կաթ

2 հավկիթ

125 գ կարագ/մարգարին

2 ճ/գ շաքարավազ

1,5 թ/գ աղ

11 գ թթխմոր

0,5լ տաք ջուր

վանիլին

ալյուր

Պատրաստման եղանակը

Կաթը խառնեք ջրի հետ և մի փոքր տաքացրեք: Տաք կաթին ավելացրեք շաքարավազը և թթխմորը:

Խառնեք ամեն ինչ և թողեք, որ 15 րոպե հանգստանա: 

Ավելացրեք հավկիթը, հետո՝ աղը ու վանիլինը, զանգվածը լավ հարել:

Սկսեք աստիճանաբար ավելացնել ալյուրը և լավ խառնեք:

Թանձր մասսան լցրեք ամանի մեջ: Խմորը պետք է միջին լինի՝ ո՛չ շատ թույլ, ո՛չ շատ թանձր:

Խմորը փակեք և թողեք տաք վայրում, որպեսզի 1-1,5 ժամ հանգստանա: Այն երկու անգամ կմեծանա: 

Բացեք խմորը և ձևավորեք պոնչիկները:

Թավան տաքացրեք, ավելացրեք ձեթը:

Պոնչիկները երկու կողմից տապակեք: Դրանք պետք է ունենան ոսկեգույն տեսք: Տապակելուց հետո տեղադրեք անձեռոցիկների վրա:

Բարի ախորժակ:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել