Բաղադրիչներ

  • մանդարին - 1 կգ
  • շաքարավազ - 1 կգ 400 գ
  • ջուր - 300 մլ

Պատրաստման եղանակը

Մանդարինները թրջում ենք ջրի մեջ մոտ 10-12 ժամ, որպեսզի դառնությունը վերանա:
Մանդարինի-պահածո-3
Հանում ենք ջրից, ապա փայտիկի օգնությամբ անքեր ենք բացում, որպեսզի շաքարահյութը հավասարապես ներծծվի:
Մանդարինի-պահածո-4
Մանդարինները բաժանում ենք երկու հավասար մասերի, հեռացնում ենք կորիզները:
Մանդարինի-պահածո-5
Պատրաստում ենք շաքարահյութը, որի համար անհրաժեշտ շաքարավազն ու ջուրը լցնում ենք տարայի մեջ, խառնում ու դնում ենք կրակի վրա:
Մանդարինի-պահածո-6
Շարունակում ենք խառնել շաքարահյութը՝ հասցնելով եռման աստիճանի:
Մանդարինի-պահածո-7
Անջատում ենք կրակը և մանդարինները լցնում ենք շաքարահյութի մեջ ու թողնում մինչև երեկո՝ 2-3 անգամ խառնելով:
Մանդարինի-պահածո-8
Երեկոյան կրկին դնում ենք կրակի վրա, հասցնում ենք եռման աստիճանի ու 2-3 րոպե եփում ենք, ապա անջատում ենք կրակն ու այդպես թողնում մինչև առավոտ:
Մանդարինի-պահածո-9
Առավոտյան մանդարինները հանում ենք, իսկ շաքարահյութը կրկին հասցնում ենք եռման աստիճանի ու եփում ևս 5 րոպե, մինչև պնդանա:
Մանդարինի-պահածո-10
Տաք վիճակում լցնում ենք մաքուր ու չոր ստերիլիզացված բանկաների մեջ:
Մանդարինի-պահածո-11
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել