Բաղադրամասեր

  • թուզ - 1 կգ,

  • շաքարավազ - 1 կգ,

  • ջուր - 1 բաժակ

Պատրաստման եղանակը

  • Վերցնել թզի դեղին տեսակը, լավ լվանալ, կտրել կոթունները և պատառաքաղով երկու կողմից ծակել:

  • Ընդհանուր սոկի վրա ավելացնել կես բաժակ ավել ջուր:

  • Հեռացնել հյութը և հովացնել, ապա պաղ վիճակում լցնել թուզը հյութի մեջ, բայց դնել շատ մարմանդ կրակի վրա:

  • Եփելու ընթացքում անընդհատ խառնեք և հետևեք պատրաստման ընթացքին:

  • Եփել կես ժամ, նորից հովացնել, նորից եփել, նորից հովացնել:

  • Հովանալուց հետո մի հատ էլ եփել ու ստուգել, եթե հյութն արդեն քաշվել է թզի մեջ, վերցնել կրակից և լավ սառեցնել: Սառչելուց հետո լցնել բանկաները:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել