Բաղադրամասեր
-
թուզ - 1 կգ,
-
շաքարավազ - 1 կգ,
-
ջուր - 1 բաժակ
Պատրաստման եղանակը
-
Վերցնել թզի դեղին տեսակը, լավ լվանալ, կտրել կոթունները և պատառաքաղով երկու կողմից ծակել:
-
Ընդհանուր սոկի վրա ավելացնել կես բաժակ ավել ջուր:
-
Հեռացնել հյութը և հովացնել, ապա պաղ վիճակում լցնել թուզը հյութի մեջ, բայց դնել շատ մարմանդ կրակի վրա:
-
Եփելու ընթացքում անընդհատ խառնեք և հետևեք պատրաստման ընթացքին:
-
Եփել կես ժամ, նորից հովացնել, նորից եփել, նորից հովացնել:
-
Հովանալուց հետո մի հատ էլ եփել ու ստուգել, եթե հյութն արդեն քաշվել է թզի մեջ, վերցնել կրակից և լավ սառեցնել: Սառչելուց հետո լցնել բանկաները:
Նյութի աղբյուր՝ https://xohanoc.am/hy/post/tzi-muraba-6452
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել