Բաղադրամասեր
-
0.5 ալյուրին ՝
-
150 գրամ մածուն,
-
3 գլուխ սոխ,
-
8 ճ/գ յուղ,
-
ջուր,
-
աղն ու սխտորը ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
-
Ալյուրը մաղել: Մի փոքր ջրին աղ խառնել, լցնել ալյուրի վրա, խմոր հունցել: Խմորը պետք է թույլ չլինի:
-
Բարակ բացել և փոքր քառակուսիներով կտրել:
-
Ձեռքերն ալյուրոտել, խմորները վերցնել, լցնել սկուտեղի վրա, որին ալյուր է ցանված:
-
Կաթսայի մեջ ջուր եռացնել, մի գդալ աղ խառնել, եռացնել: Խմորիկները եփել աղաջրում:
-
Մանր կտրատած սոխը յուղով տապակել, մինչև թափանցիկ դառնա:
-
Խմորները քամել: Ափսեի մեջ լցնել բորակին, վրան առատ սոխառած լցնել, մատուցել մածունի հետ:
Նյութի աղբյուր՝ https://xohanoc.am/hy/post/tatar-boraki-61
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել