Բաղադրամասեր
- 1 բաժակ ալյուր,
- 1 բանկա խտացրած կաթ,
- 2 հատ ձու,
- 1/2 թ/գ սոդա,
- 300 գրամ ելակ,
- 3 ճ/գ ձիթայուղ
Պատրաստման եղանակը
- Տարայի մեջ հարել ձուն ու սոդան, որից հետո այդ տարայի մեջ ավելացնել խտացրած կաթը և ալյուրը:
- Բոլոր բաղադրիչները լավ խառնել:
- Թխելու համար նախատեսված տարայի հատակը և կողքերը պատել ձեթով, խմորը լցնել տարայի մեջ:
- 5-10 րոպե խմորը թողնել 150-170°С տաքությամբ ջեռոցի մեջ:
- Հանել և թխվածքի վերին մասի վրա ելակ դնել և նորից տեղադրել ջեռոցի մեջ: 20 րոպեից հանել ջեռոցից, թողնել, որ սառչի:
- Մատուցելիս թխվածքը պատել շաքարի փոշով:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել