Խնձորի քացախը հակաբակտերիալ և հակասնկային հատկություններ ունի:
Դրանք շատ կարևոր են վարակների և չոր մաշկի, բորբոքման և քորի դեմ պայքարի համար: Խնձորի քացախը նաև պարունակում է կարևոր վիտամիններ և հանքանյութեր՝ մագնեզիում, կալիում, երկաթ, կալցիում, ֆոսֆոր և նատրիում, որոնք կարող են մաշկային շատ խնդիրներ լուծել:
1. Խնձորի քացախը նվազեցնում է տարիքային բծերը
Նաև վերացնում է մաշկի մեռած բջիջները, խթանում է մաշկի նորացումը: Պետք է բամբակը թրջել ջրի և խնձորի քացախի խառնուրդով (1:1) և քսել տարիքային բծերի վրա: Կես ժամ անց դեմքը լվացեք սառը ջրով: Գործընթացը կրկնեք օրական երկու անգամ, 6 շաբաթ:
2. Խնձորի քացախը պայքարում է պզուկների և բծերի դեմ
Խորհուրդ է տրվում դեմքը սրբել նոսրացված խնձորի քացախով օրական երկու անգամ, հետո լվալ սառը ջրով:
3. Խնձորի քացախը հավասարակշռում է մաշկի pH-ի մակարդակը:
Խնձորի քացախը կարգավորում է չափազանց յուղոտ կամ չոր մաշկը:
4. Խնձորի քացախը պայքարում է կնճիռների դեմ
Դեմքը պարբերաբար լվացեք նոսրացված խնձորի քացախով:
5. Վերացնում է տոքսինները
Խնձորի քացախի պարբերական օգտագործումը կվերացնի բոլոր տոքսինները դեմքի մաշկից՝ կանխելով մաշկային հետագա խնդիրները:
Ինչպես էկզեման բուժել խնձորի քացախով
1. Բաղադրիչները՝
2 թ/գ խնձորի քացախ
1 բաժակ ջուր
3 բամբակի սկավառակ
Խնձորի քացախը և ջուրը խառնեք, բամբակը թրջեք խառնուրդի մեջ և դրեք մաշկի խնդրահարույց մասերի վրա: Գործընթացը կրկնեք ամեն օր, մինչև բարելավում նկատեք:
2. Խնձորի քացախով վաննա
Բաղադրիչները՝
Կես բաժակ խնձորի քացախ
Խոնավեցնող քսուք կամ կոկոսի յուղ
Խնձորի քացախն ավելացնել վաննայի մեջ և ընդունել 15 րոպե: Հետո սրբվեք չոր, մաքուր սրբիչով և քսեք խոնավեցնող քսուքը կամ կոկոսի յուղը: Պրոցեդուրան կրկնեք ամեն օր, մինչև բարելավում նկատեք:
3. Խնձորի քացախով ըմպելիք խմեք
Բաղադրիչները՝
1 թ/գ խնձորի քացախ
1 բաժակ մաքուր ջուր
Խառնեք բաղադրիչները և խմեք օրական 2-3 անգամ՝ իմունային համակարգն ուժեղացնելու և էկզեմայի կրկնությունը կանխելու համար:
4. Խնձորի քացախ և կերակրի սոդա
Բաղադրիչները՝
2 թ/գ խնձորի քացախ
¼ թ/գ կերակրի սոդա
1 բաժակ ջուր
1 թ/գ մեղր (ըստ ցանկության)
Խառնեք խնձորի քացախը, կերակրի սոդան և ջուրը: Խմեք ամեն օր 1-ական բաժակ, մինչև բարելավում նկատեք:
5. Խնձորի քացախ և մեղր
Կվերացնի մաշկի բորբոքումը և գրգռվածությունը, ունի հակաբակտերիալ հատկություններ:
Բաղադրիչները՝
2 թ/գ. խնձորի քացախ
1 թ/գ մեղր
1 բաժակ մաքրված ջուր
- Քացախը և մեղրը խառնեք ջրում: Խորհուրդ է տրվում խառնուրդը խմել օրական 3 անգամ:
- Խնձորի քացախը պարտադիր նոսրացրեք օգտագործելուց առաջ, հակառակ դեպքում այն կարող է այրոց առաջացնել։
- Խձորի քացախ օգտագործելու դեպքում խուսափեք ուժեղ օճառների կամ օծանելիքի օգտագործումից։
- Խնձորի քացախ չօգտագործեք, եթե տառապում եք խոցային հիվանդությամբ, այրոցով կամ դիաբետով։
- Սննդում սոյայի, ցորենի, ձվի, ձկան, գետնանուշի օգտագործումը սրում է էկզեմայի հետ կապված նշանները: