Բաղադրիչներ
- բուսայուղ - 3 ճ/գ
- ալյուր - 240 գ
- փխրեցուցիչ - 1 թ/գ
- շաքարավազ - 80 գ
- թթվասեր - 3 ճ/գ
- ձու - 1 հատ
Պատրաստման եղանակը
Սպիտակուցը դեղնուցից առանձնացնում ենք, դեղնուցը 80 գ շաքարավազի և 3 ճ/գ թթվասերի հետ հարում ենք, ավելացնում 3 ճ/գ բուսայուղը և շարունակում ենք հարելը: Ալյուրը փխրեցուցիչի հետ խառնում ենք, լցնում ջրիկ խառնուրդի մեջ, ձեռքով խառնում և հունցում: Հունցված խմորը պետք է կպչի ձեռքերին:
Խմորին 3-4 սմ տրամագծով գլանի ձև ենք տալիս և 1 սմ հաստությամբ կտորների բաժանում:
Կտորները գնդում ենք, տափակեցնում, բլիթի ձև ենք տալիս ու մուրճիկով թեթև հարվածում:
Թավան դնում ենք շատ մարմանդ կրակին ու տաքացնում: Թխվածքաբլիթները շարում ենք չոր թավայի մեջ, թխում ամեն կողմից 3-4 րոպե՝ մինչ վարդագունելը: Տաք վիճակում եզրերը փափուկ են լինում: Ահա և վերջ:
Վայելում ենք:
Խմորին 3-4 սմ տրամագծով գլանի ձև ենք տալիս և 1 սմ հաստությամբ կտորների բաժանում:
Կտորները գնդում ենք, տափակեցնում, բլիթի ձև ենք տալիս ու մուրճիկով թեթև հարվածում:
Թավան դնում ենք շատ մարմանդ կրակին ու տաքացնում: Թխվածքաբլիթները շարում ենք չոր թավայի մեջ, թխում ամեն կողմից 3-4 րոպե՝ մինչ վարդագունելը: Տաք վիճակում եզրերը փափուկ են լինում: Ահա և վերջ:
Վայելում ենք:
Թավայի մեջ պատրաստված թխվածքաբլիթ կարելի է մատուցել թեյի հետ: Անուշ լինի։
Նյութի աղբյուր՝ https://www.cooks.am/%D5%A9%D5%AD%D5%BE%D5%A1%D5%AE%D6%84%D5%A1%D5%A2%D5%AC%D5%AB%D5%A9-%D5%A9%D5%A1%D5%BE%D5%A1%D5%B5%D5%AB-%D5%B4%D5%A5%D5%BB/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել