Ածուխի կամ բաց կրակի վրա պատրաստվող սնունդը ոչ պակաս վտանգավոր է, քան ծխելը, քանի որ այն 40-60%-ով մեծացնում է ասթմայի, թոքաբորբի և թոքերի այլ հիվանդությունների զարգացման վտանգը, Այս մասին հայտնում են Օքսֆորդի համալսարանի հետազոտողները American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine ամսագրում հրապարակված հոդվածում։

Բժիշկները պարզաբանել են, որ բաց կրակից, ինչպես նաև փայտածուխից առաջացած ծխի մեջ առկա են առողջության համար վնասակար մեծ քանակությամբ կոնցերոգեն և ածխաթթու գազ:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել