Բաղադրիչներ՝
սմբուկ՝ 1 հատ
ձեթ՝ 3 ճաշի գդալ
շամպինիոն՝ 100 գրամ
հազարի տերևներ՝ 500 գրամ
համեմ
պնդուկ՝ 30 գրամ
սոյայի սոուս՝ 2 ճաշի գդալ
քացախ՝ 1 ճաշի գդալ
շաքարավազ՝ 0.5 թեյի գդալ
սև պղպեղ
աղ
Պատրաստման եղանակը
Սմբուկը բարակ շերտատել, 2-3 րոպե տապակել երկու կողմից: Սառեցնել:
Սունկը կտրատել և սմբուկի յուղով տապակել 3-4 րոպե, մինչև փափկի:
Սունկը ձեթից հանել, թողնել՝ քամվի, սառեցնել:
Հազարի լվացած թերթիկները շարել մեծ ափսեի մեջ, վրան համեմ և ծեծած պնդուկ ցանել:
Պատրաստել թանձրահյութը. խառնել քացախը, շաքարավազը, սոյայի սոուսը, քունջութի և ձիթապտղի յուղերը:
Լցնել սմբուկի և սնկի վրա և անմիջապես մատուցել:
Բարի ախորժակ
Նյութի աղբյուր՝ https://xohanoc.am/hy/xohanocic-durs/SHat-hamex-EV-ogtakar-smbukov-EV-snkov-axcan-8626
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել