Կալցիումի բավարար մակարդակը չափազանց կարևոր է օրգանիզմի համար: Fabiosa.com-ի հաղորդմամբ՝ ճիշտ սննդակարգը հնարավորություն է տալիս ապահովելու այս հանքանյութի անհրաժեշտ մակարդակը:

Սպիտակ լոբի: Բացի կալցիումից՝ սպիտակ լոբին հարուստ է նաև այլ սննդարար նյութերով, որոնք արագացնում են նյութափոխանակությունը, կանխարգելում ճարպերի կուտակումը:

Քունջութ: 1 ճաշի գդալ քունջութի սերմերն այնքան կալցիում են պարունակում, որքան կես բաժակ կաթը:

Դդում: Դդումը հարուստ է կալցիումով, բջջանյութով, որոնք պայքարում են սիրտ-անոթային հիվանդությունների, արթրիտի դեմ:

Նուշ: Ընդեղենի այս տեսակը կօգնի օրգանիզմն ապահովել սպիտակուցներով և բջջանյութով: Նուշը նաև ճարպաթթուներ է պարունակում, որոնք օգնում են իջեցնել արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը:

Նարինջ: Բացի վիտամին C-ից՝ նարինջը նաև կալցիում է պարունակում. 1 մեծ նարինջը 74 մգ կալցիում է պարունակում:

Քաղցր կարտոֆիլ: Այս բանջարեղենը հարուստ է կալցիումով, կալիումով, A, C վիտամիններով:

Բրոկոլի: Բացի կալցիումից՝ բրոկոլին այլ սննդարար նյութեր է պարունակում, այդ թվում՝ B6, A, C վիտամիններ:

Թուզ: Կալցիումի բավարար մակարդակն ապահովելու համար թուզ օգտագործեք: Այն ավելացրեք յոգուրտներին, աղցաններին:

Կանաչ ոլոռ: Մի բաժակ կանաչ ոլոռը կարող է ապահովել վիտամին C-ի՝ օրվա չափաբաժնի 27 տոկոսը, 3.5 գրամ բջջանյութ:

Արևածաղկի սերմեր: Սրանք հարուստ են նաև հակաօքսիդանտներով, Е վիտամինով և պղնձով:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել