Բաղադրիչներ
- ալյուր - 270 գ
- փխրեցուցիչ - 1 թ/գ
- աղ - 0,5 թ/գ
- կակաո - 40 գ
- ձու - 2 հատ
- շաքարավազ - 270 գ
- ջուր - 200 մլ
- ձիթայուղ - 140 մլ
- չամիչ - 60 գ
- դարչին - 0,5 թ/գ
- Ջնարակի համար՝
- շոկոլադ սև - 50 գ
- սերուցք՝ 30-35% յուղայնության - 50 մլ
- Ինչպես նաև՝
- գետնանուշ - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Պատրաստում ենք կեքսը: Ալյուրը, կակաոն, ձուն, փխրեցուցիչը, շաքարավազը, վանիլինը, դարչինն ու աղը խառնում ենք: Ավելացնում ենք ձիթայուղը, 200 մլ սառը ջուրը և միջին արագությամբ հարում մինչև համասեռ զանգվածի առաջացումը: Ավելացնում ենք չամիչը և խառնում:
Ձևամանը պատում ենք ձիթայուղով ու մի փոքր ալյուր ցանում: Խմորը լցնում ենք ձևամանի մեջ ու 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում թխում 40-45 րոպե:
Թխված կեքսը մի քանի րոպե թողնում ենք ձևամանի մեջ, հետո հանում ու ցանցի վրա հովացնում:
Պատրաստում ենք ջնարակը: Սերուցքն ու շոկոլադը մարմանդ կրակին տաքացնում ենք և անընդհատ խառնելով համասեռ զանգված ստանում:
Կեքսը ջնարակապատում ենք, կտորների բաժանում և մատուցում:
Ձևամանը պատում ենք ձիթայուղով ու մի փոքր ալյուր ցանում: Խմորը լցնում ենք ձևամանի մեջ ու 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում թխում 40-45 րոպե:
Թխված կեքսը մի քանի րոպե թողնում ենք ձևամանի մեջ, հետո հանում ու ցանցի վրա հովացնում:
Պատրաստում ենք ջնարակը: Սերուցքն ու շոկոլադը մարմանդ կրակին տաքացնում ենք և անընդհատ խառնելով համասեռ զանգված ստանում:
Կեքսը ջնարակապատում ենք, կտորների բաժանում և մատուցում:
Նյութի աղբյուր՝ https://www.cooks.am/%D5%B7%D5%B8%D5%AF%D5%B8%D5%AC%D5%A1%D5%A4%D5%A5-%D5%AF%D5%A5%D6%84%D5%BD/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել