Բաղադրամասեր

  • 3 կգ հնդկահավի մսին՝

  • 800 գ մաքրած հունական ընկույզ,

  • 600 գ սող,

  • 25 գ սպիտակ աղացած պղպեղ,

  • 3 թեյի գդալ ուցխո-սունելի,

  • 5 գ սխտոր

  • 5 գ մեխակ,

  • 2 թեյի գդալ զաֆրան,

  • 2 ճաշի գդալ սպիտակ գինու քացախ,

  • աղը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

  • Միսը եփել խորը ամանի մեջ։ Եփելուց հետո հանել և դնել, որ սառչի։ Արգանակի վրայից հանել յուղը և ավելացնել նախապես կտրատած սոխը։ Մնացած արգանակը թողնել, որ սառչի։ Ընկույզը 2-3 անգամ մսաղացով մանրացնել, որպեսզի չմնան պինդ գնդիկներ։

  • Ընկույզը խառնել սոխի հետ, բացել արգանակով և ավելացնել բոլոր համեմունքները՝ բացի քացախից։ Մաս-մաս ավելացնել մնացած արգանակը։ Արգանակն ավելացնել փոքր մասնաբաժիններով։ Սացիվին եփել 6 ժամ՝ անընդմեջ խառնելով մինչև պինդ լուծույթ ստանալը։

  • Միաժամանակ եփած հնդկահավը դնել ջեռոցում 250 աստիճան պայմաններում 20 րոպե։ Հանել և բաժանել միջին չափի կտորների, ոչ շատ փոքր։

  • Ստացված զանգվածը պնդանալուն պես ավելացնել մսի կտորները։ Եռալու ժամանակ ավելացնել 2 ճաշի գդալ քացախ, խառնել և անջատել կրակը։ Մեկ գիշեր պահել սառնարանում։

  • Մատուցելիս վրան լցնել նռան հատիկներ և մաղադանոս:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել