Բաղադրիչներ
- կարտոֆիլ - 6 հատ
- բուսայուղ - 3 ճ/գ
- սոխ - 1 գլուխ
- հնդկաձավար (гречка) - 0.5 բաժակ
- սխտոր - 2 պճեղ
- մաղադանոս - ըստ ճաշակի
- պաքսիմատ - 1-2 թ/գ
- գազար - 1 հատ
- աղ - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Չափաբաժինները՝ 6:
Պատրաստում ենք կարտոֆիլի միջուկը: Հնդկաձավարը մաքրում ենք, լվանում և մի քիչ ջրում եփում: Կարտոֆիլները կիսով չափ եփում ենք: Սխտորը մաքրում ենք, խոշոր կտրատում, բուսայուղի մեջ տապակում, այնուհետև հանում ենք բուսայուղից: Նույն բուսայուղի մեջ ենք լցնում սոխն ու տապակում ենք, մինչև դառնա կիսաթափանցիկ: Սոխի վրա ավելացնում ենք քերած գազարը և տապակում ենք:
Ստացած զանգվածը խառնում ենք հնդկաձավարի շիլայի հետ:
Ավելացնում ենք մաղադանոսը, պաքսիմատն ու աղը և խառնում ենք:
Կարտոֆիլը մաքրում ենք և մեջտեղի հատվածը հանում:
Հնդկաձավարը լցնում ենք կարտոֆիլի մեջ, իսկ ավելացած խճողակը՝ ձևամանի մեջ:
Կարտոֆիլները շարում ենք ձևամանի մեջ: 1 պճեղ ճզմած սխտորը 2-3 ճ/գ բուսայուղի հետ խառնում ենք և լցնում կարտոֆիլների վրա:
Կարտոֆիլով ձևամանը դնում ենք 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցը և 20-30 րոպե եփում:
Պատրաստում ենք կարտոֆիլի միջուկը: Հնդկաձավարը մաքրում ենք, լվանում և մի քիչ ջրում եփում: Կարտոֆիլները կիսով չափ եփում ենք: Սխտորը մաքրում ենք, խոշոր կտրատում, բուսայուղի մեջ տապակում, այնուհետև հանում ենք բուսայուղից: Նույն բուսայուղի մեջ ենք լցնում սոխն ու տապակում ենք, մինչև դառնա կիսաթափանցիկ: Սոխի վրա ավելացնում ենք քերած գազարը և տապակում ենք:
Ստացած զանգվածը խառնում ենք հնդկաձավարի շիլայի հետ:
Ավելացնում ենք մաղադանոսը, պաքսիմատն ու աղը և խառնում ենք:
Կարտոֆիլը մաքրում ենք և մեջտեղի հատվածը հանում:
Հնդկաձավարը լցնում ենք կարտոֆիլի մեջ, իսկ ավելացած խճողակը՝ ձևամանի մեջ:
Կարտոֆիլները շարում ենք ձևամանի մեջ: 1 պճեղ ճզմած սխտորը 2-3 ճ/գ բուսայուղի հետ խառնում ենք և լցնում կարտոֆիլների վրա:
Կարտոֆիլով ձևամանը դնում ենք 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցը և 20-30 րոպե եփում:
Ի դեպ, լցոնած կարտոֆիլը կարող եք մատուցել՝ վրան լցնելով մանրացված կանաչի։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել