Բաղադրիչներ

  • դեղձ - 5 հատ
  • ջուր - 90 մլ
  • շաքարավազ - 90 գր
  • կիտրոն - 1/2 հատ

 

1․ Դեղձի կորիզները հեռացնում ու լուսնաձև կտրատում ենք։ Պետք է ստացվի մոտ 600 գր զանգված։ Լցնում ենք պոլիէթիլենային թաղանթի մեջ ու պահում ենք սառցախցիկում։

2․ Պատրաստում ենք սովորական օշարակ ջրով ու շաքարավազով, որի համար ջուրը հասցնում ենք եռման աստիճանի, ավելացնում ենք շաքարավազն ու թողնում ենք, որ սառչի։

3․ Սառած դեղձը լցնում ենք բլենդերի մեջ, ավելացնում ենք օշարակն ու կիտրոնի հյութը։ Հարում ենք այնքան, մինչև ստացվի խյուսանման զանգված։

4․ Դեսերտը լցնում ենք բաժակների մեջ ու մատուցում ենք։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել