Բաղադրիչներ
- ալյուր - 200 գ
- շաքարավազ - 200 գ
- կակաո - 0,5 բաժակ
- կաթ - 200 մլ
- ձու - 2 հատ
- բուսայուղ - 50 մլ
- փխրեցուցիչ - 11 գ
- վանիլին - 8 գ
Պատրաստման եղանակը
Պատրաստելու ենք 18 սմ տրամագծով բիսկվիթ: Ալյուրը, շաքարավազը, փխրեցուցիչը, կակաոն խառնում ենք, մեջը լցնում ենք կաթն ու վանիլինը և ավելացնում բուսայուղը: Ձուն հարիչով 5 րոպե հարում ենք, լցնում խմորի մեջ և լավ հարում ենք: Թխում ենք նախօրոք տաքացրած ջեռոցում` 180 աստիճանում 30-45 րոպե:
Վերջում վրան ջնարակ կամ թանձր տաք շոկոլադ ենք լցնում:
Ահա և վերջ:
Վայելում ենք:
Վերջում վրան ջնարակ կամ թանձր տաք շոկոլադ ենք լցնում:
Ահա և վերջ:
Վայելում ենք:
Ինչպես տեսնում եք, շատ շոկոլադային, բայց պարզ, հեշտ ու հասարակ պատրաստվող բիսկվիթ է ստացվում, որը առանց որևէ զարդի ու լրացուցիչ բաղադրիչների էլ շա՜տ համեղ է։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել