Life.panorama.am-ը գրում է.

Միջին չափի հասած սալորը պարունակում է 113 մգ կալիում, որը կարգավորում է արյան բարձր ճնշումը և նվազեցնում է ինսուլտի վտանգը:

Սալորը բարելավում է մարսողությունը:

Քաղցկեղի դեմ պայքարի համար: Հետազոտությունը ցույց է տվել, որ սալորի մեջ կա ավելի քան երկու անգամ ավելի շատ պոլիֆենոլային հակաօքսիդիչներ, քան դեղձի մեջ: Հակաօքսիդանտները անհրաժեշտ են ազատ ռադիկալների վնասվածությունից պաշտպանելու համար: Այն նվազեցնում է սիրտ-անոթային հիվանդությունները և քաղցկեղի հավանականությունը: Օրեկան պետք է 2-3 հատ սալոր ուտել:

Օգնում է նիհարելուն:  Մեկ  հատ սալորի մեջ կա 30 կալորիա: 2-3 օր պետք է բացառապես հասած սալորներ ուտել և ջուր խմել: Նման դիետայի դեպքում, կարելի է  նիհարել 2-5 կգ:

Պայքարում է կրծքագեղձի քաղցկեղի դեմ: Սալորի հյութը բուժում է կրծքագեղձի բջիջների առավել ագրեսիվ ձևերը:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել