Հրաշալի թխվածքաբլիթներ, որոնց համը պարզապես անփոխարինելի է։
Բաղադրիչներ՝
- կաթնաշոռ - 200 գրամ,
- ալյուր - 200 գրամ + խմորը բացելու համար,
- կարագ - 70 գրամ,
- 1 ձու,
- փխրեցուցիչ՝ 1 թեյի գդալ,
- շաքարավազ – 100 գրամ։
Պատրաստումը՝
Կարագը հալեցնել, խառնել կաթնաշոռի, ձվի և ալյուրի հետ, ավելացնել փխրեցուցիչ, հունցել խմորը (այն պետք է լինի փափուկ, պինդ․ ալյուրի մասին չմոռանաք)։
Թողեք խմորը սառնարանում 30 րոպե։
Բացել խմորը 0,5 սմ հաստությամբ, կտրատել շրջանաձև։
Շրջանի մի կեսին շաքարավազ շաղ տալ և մյուս կեսը ծալել վրան, ապա կիսաշրջանի մի կեսին կրկին շաքարավազ շաղ տալ և դարձյալ ծալել ու վերջում վրան կրկին շաքարավազ ցանել:
Դնել թխելու համար նախատեսված թղթի վրա։
Թխել 200 աստիճանի տակ մոտավորապես 15 րոպե։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել