Բաղադրիչներ ՝
1 կգ հոնին՝
1,5 կգ շաքարավազ,
2 բաժակ ջուր
Պատրաստման եղանակը
Մուրաբայի համար ընտրել խոշոր, հասուն, մուգ կարմիր գույնի պտուղներ և լվանալ:
Պատրաստել օշարակ:
Տաք օշարակը լցնել հոնի վրա և թողնել մեկ օր, որ ներծծվի:
Հոնի հատիկները շերեփով հանել, քաղցր հյութը նորից եփել մոտ քառորդ ժամ:
Նորից հոնի հատիկները լցնել մեջը և թողնել մեկ օր: Երրորդ օրը մուրաբան վերջնական ջերմային մշակման է ենթարկվում:
Եփել այն, մինչև հոնը լրիվ պատրաստ լինի:
Լցնել մաքուր և չոր տարաների մեջ, փակել:
Նյութի աղբյուր՝ https://xohanoc.am/hy/xohanocic-durs/Honi-muraban-es-hamarum-em-amenaogtakary--jamanakn-e-arden-patrastel-ayn--Kisvem-im-baxadratomsov-8336
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել